Nemzetközi foci

A 75. percben még 3-0-ra égett a Juve, mégis pontot szerzett

Alessandro Sabattini / Getty Images
Alessandro Sabattini / Getty Images

Hiába vezetett három góllal a Bologna, végül csak 3-3-as döntetlent játszott a vendég, a napokban edzőváltáson átesett Juventusszal az olasz labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén. Az immár kilenc kör óta veretlen együttes, amely ősztől története során először szerepelhet majd a Bajnokok Ligájában, negyedórával a vége előtt 3-0-s előnyben volt, azonban a vendégek innen nyolc perc leforgása alatt egyenlítettek.

A Bologna, amely 1967 óta nem zárt dobogós helyen az élvonalban, óriási lehetőséget szalasztott el, ugyanis győzelemmel saját kezében lett volna a sorsa a harmadik helyet illetően, a pontosztozkodással viszont – bár a Juventust maga mögött tartotta – megnyílt az út az Európa Ligában döntős Atalanta előtt, amelynek még két mérkőzése van hátra.

Az Opta statisztikái szerint történelmi volt ez a feltámadás a Juve részéről, ugyanis először nem kapott ki a csapat a Serie A-ban azt követően, hogy háromgólos hátrányba került.

A Bologna-Juve párosítás azért is volt pikáns, mert a hazaiak vezetőedzője, Thiago Motta a Juventus legfőbb kiszemeltje a kispadra, már egyeztetések is voltak a felek között. A hírek szerint hároméves szerződést kaphat a 41 éves szakember.

A másik hétfői összecsapáson a Hellas Verona 2-1-re győzött az utolsó és már kiesett Salernitana otthonában, sikerével pedig bebiztosította élvonalbeli tagságát a következő idényre is.

Serie A, 37. forduló

Salernitana-Hellas Verona 1-2 (0-2)
Bologna-Juventus 3-3 (2-0)

Olvasói sztorik