Nemzetközi foci

A Juventus kivágta az újságírót megfenyegető Allegrit

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

A levegőben lógott, és immár tény: a Juventus elköszönt Massilimiliano Allegritől, annak ellenére, hogy két forduló még hátravan az idei bajnokságból.

A Juve szerdán Dusan Vlahovic korai góljával megnyerte az Atalanta elleni olasz kupadöntőt, de a meccs után mindenki Allegriről beszélt, aki a hajrában előbb magából teljesen kivetkőzve reklamált, amiért piros lapot kapott, majd megfenyegette a torinói Tuttosport főszerkesztőjét, Guido Vaciagót.

„Tudom, hol talállak. Eljövök érted, és leszakítom mindkét füledet, beverem a képedet. Az igazat írd az újságodban!” – mesélte Vaciago, hogy miket vágott a fejéhez Allegri.

A klub nem tolerálta az edző kirohanását, a pénteken kiadott közleményben ugyanis az szerepel,

hogy Allegri kupadöntő alatti és utáni viselkedése nem összeegyeztethető a Juventus értékeivel, és azzal a magatartással, amelyet a klub elvár az alkalmazottaktól.

Az 56 éves Allegri két időszakban irányította a torinói csapatot: az első 2014 júliusától 2019 júniusáig tartott, a második pedig 2021 májusától mostanáig. Az edző összesen 12 trófeát nyert a Juvéval: öt bajnoki címet, öt olasz kupát és két Szuperkupát.

A bajnokságban negyedik helyen álló Juventus következő edzője olasz sajtóhírek szerint az a Thiago Motta lesz, aki története során először vezette a BL-be a Bolognát, amely jobb gólkülönbsége révén előzi meg a tabellán a Juvét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik