Nemzetközi foci

Két kihagyott tizenegyes dacára is Bundesligában maradtak Schäfer Andrásék

JOHN MACDOUGALL / AFP
JOHN MACDOUGALL / AFP

Elképesztő zárófordulót hozott a Bundesliga szombati játéknapja.

Magyar szempontból a legfontosabb az Union Berlin találkozója volt, amelyben Schäfer András kezdő volt és mindenképp pontra, pontokra volt szüksége az osztályozó elkerülésére. A Freiburg elleni utolsó meccsen ennek ellenére Josip Juranovic kihagyott egy büntetőt az első félidőben, így szünetben még nem esett gól.

Térfélcsere után beindult a buli, Benedict Hollerbach ugyanis vezetést szerzett az Unionnak, de a 85. percben Dóan Ricu egalizált. Itt azonban nem ért véget az érzelmi hullámvasút, a 92. percben ugyanis újra tizenegyeshez jutottak a hazaiak. Ezúttal Kevin Volland lőtte, de ez is kimaradt – csakhogy Janik Haberer a kipattanót a hálóba pofozta. Ezzel nyert az Union. Schäfer 62, Sallai Roland 77 percet töltött a pályán.

Mivel a VfL Bochum 4-1-re kikapott a Werder Brementől, csak a győzelemmel lehetett biztos a bentmaradása az Union Berlinnek, vagyis kulcsfontosságú siker volt. Szintén megmenekült a Wolfsburgot 3-1-re legyőző Mainz.

A tabella elejére átpillantva is akadtak érdekességek, a bajnoki címet nyerő Bayer Leverkusen 2-1-re legyőzte az Augsburgot, ezzel a Bundesligát már biztosan veretlenül zárták. A teljes veretlen szezonhoz még egy Német Kupa-döntőt és az Európa Liga fináléját kell még behúznia Xabi Alonso csapatának.

A Hoffenheim-Bayern München meccsen a nyolcadik percben már 1-2 volt az állás, de a gólcsapot elzárták a hajráig. Akkor viszont szórt egy hármast a hazai csapat, vagyis a Bayern München egy 4-2-es vereséggel zárta az idényt. A Dortmund és a Stuttgart 4-0-ra átgázolt ellenfelén, előbbiben ráadásul betalált az idény végén távozó klublegenda, Marco Reus is. Az RB Leipzigban Gulácsi Péter a kispadról nézte végig, hogy Willi Orbánék 2-2-es döntetlent játszanak a Frankfurttal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik