Nemzetközi foci

Egy fontos kérdés eldőlt a Bayern München edzőkeresésénél

MICHAELA REHLE / AFP
Bejelentette távozását, majd tárgyalt a folytatásról, most már tényleges döntésről beszél
MICHAELA REHLE / AFP
Bejelentette távozását, majd tárgyalt a folytatásról, most már tényleges döntésről beszél
Bár február végén Thomas Tuchel bejelentette, hogy nem tölti ki 2025. június 30-ig szóló szerződését Münchenben, a napokban felröppent a hír, hogy a Bayern annyira nem talál megoldást az edzőkérdésre, hogy ismét tárgyalást kezdeményezett a szakemberrel. Tuchel ezt nem is tagadta.

Bár nemrég úgy tűnt, Thomas Tuchel maradhat a Bayern München edzője, a szakember egyértelmű nyilatkozatot tett a szezon utolsó, Hoffenheim elleni bajnokija előtt.

„Ez az utolsó sajtótájékoztatóm a Säbener Strassén. Bár voltak további megbeszélések, de a februári megállapodás továbbra is fennáll” – jelentette ki

A kezdeményezés a klubtól érkezett, de nem sikerült megyegyezni, így csütörtökön megszületett a végleges döntés.

Tuchel elismerte, egy trófea nélküli szezon nem lehet megfelelő a Bayernnél, ugyanakkor szerinte differenciáltan kell a szezonra tekinteni. A Német Kupában nyújtott teljesítmény abszolút nem volt kielégítő, hiszen a harmadosztályú Saarbrücken már a második körben kiütötte, a Bundesligában azonban szerzett annyi pontot a csapat, amely korábban gyakran elég lett volna a bajnoki címhez.

„A Bajnokok Ligája szezonja a 87. percig szinte tökéletes volt” – hangsúlyozta, utalva a Real Madridtól az elődöntőben elszenvedett 2-1-es vereségre.

Kicsit szomorú vagyok, mert nem szeretem itt hagyni a csapatot és az egész stábot. Ez mindig nehéz. De úgy gondolom, hogy jogunk van emelt fővel kisétálni innen.

Kapcsolódó
Tuchel megegyezett a távozásáról a Bayern Münchennel
A német szakember a szezon végén ott hagyja a bajor klubot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik