Nemzetközi foci

Lecsapott egy csapat a távozó liverpooli edzőre

Glyn KIRK / AFP
Jürgen Klopp és Pepijn Lijnders a szezon végén távozik Liverpoolból
Glyn KIRK / AFP
Jürgen Klopp és Pepijn Lijnders a szezon végén távozik Liverpoolból

2014 óra először fordulhat elő, hogy a Red Bull Salzburg elveszíti az osztrák bajnokságot. A csapat az utolsó forduló előtt két pont hátrányban van a Sturm Grazhoz képest, azaz matematikailag még megvédheti címét. A graziak a hatodik helyen álló Austria Klagenfutot fogadják, míg a Salzburghoz a biztos bronzérmes LASK látogat.

A váratlan gyengélkedés a szakvezetésnél is megmutatkozott, Gerhard Struber edzőt április 15-én menesztették, azóta Onur Cinel személyében ideiglenes szakember vezeti a csapatot. A megoldás azonban máris van: a Der Standard szerint az FC Liverpool másodedzője, Pepijn Lijnders kedd este megérkezett Salzburgba – azóta a klub be is jelentette szerződtetését.

Lijnders 2015 óta dolgozik Liverpoolban, csupán néhány hónapot volt távol, amikor 2018 tavaszán a holland NEC Nijmegen kérte fel vezetőedzőnek. 2018. június 5-én tért vissza az angolokhoz, tagja volt annak az edzői stábnak, amely hozzásegítette a klubot a hatodik Bajnokok Ligája-címéhez 2019-ben és a 19. bajnoki címhez a 2019–2020-as szezonban.

A szakember februárban jelentette be, hogy a szezon végén Jürgen Kloppal együtt elhagyja a Liverpoolt.

Kapcsolódó
Kémkedési vádak után csodára készül az osztrák meglepetéscsapat
Tíz év után megszakadhat az FC Red Bull Salzburg nagy szériája
Olvasói sztorik