Nemzetközi foci

„Élesebbnek tűnt, mint korábban” – tetszett a liverpooli lapoknak Szoboszlai játéka

Bradley Collyer/PA Images via Getty Images
Bradley Collyer/PA Images via Getty Images

Mozgalmas mérkőzést játszott a Premier League utolsó előtti fordulójában a Liverpool, amely ugyan 3-1-re is vezetett, végül 3-3-as döntetlent játszott az Aston Villa otthonában. A meccsen csereként a 76. percben állt be Szoboszlai Dominik, aki Endo Vatarut váltotta.

A magyar válogatott csapatkapitánya a neki jutott időben két lövéssel is próbálkozott, volt egy lekészített labdája, amiből Trent Alexander-Arnold eresztett el egy veszélyes löketet, valamint 95 százalékos pontossággal játszotta meg a társakat (22 passzából 21 sikeres volt.

Szoboszlai Dominik statisztikai mutatói és osztályzata a Sofascore-nál.

Az utóbbi időben több kritika is érte a liverpooli lapoknál, most viszont dicsérték Szoboszlai teljesítményét. „Sokkal jobb beugrás, Martínez egy szép védéssel akadályozta meg a gólszerzésben” – írta például a Liverpool Echo.

Egy jó védésre késztette Martínezt, amikor betört a tizenhatoson belülre, de nem tudta eléggé megemelni a labdát, hogy becsapja az argentint. Élesebbnek tűnt, mint az előző alkalmakkal, amikor a kispadról érkezett

írta a liverpool.com.

Szoboszlai, aki a szezon során kétszer is hiányzott hosszabb időre sérülés miatt, a hétfői a 44. meccse volt a klubcsapatában, harmincszor kezdőként játszott. Hét gólnál és négy gólpassznál jár. A Liverpool otthon, a Wolves ellen zárja le az idényt, az lesz Jürgen Klopp utolsó mérkőzése a csapat élén.

Kapcsolódó
Kele János hírlevele: Kell-e aggódnunk Szoboszlai miatt?
Kele János Európa-bajnokságról szól hírlevelének első epizódja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik