Nemzetközi foci

Korai kapusöngól sem segített a Liverpoolon, nagyot hajrázott a Villa

A hajráig úgy tűnt, idegenben nyer rangadót a liverpool labdarúgócsapata, amely azonban kétgólos előnyt elvesztegetett, és a nagyszerűen hajrázó Aston Villa 3-3-as döntetlenre mentette a Premier League 37. fordulójának záró mérkőzését.

Álomszerűen kezdett a Liverpool, hiszen 61 másodperc után már vezetett a Villa Parkban, egy jobb oldali beadást Emiliano Martínez kapus nagyon ügyetlenül a saját kapujába ejtett (0-1).

A 37 éves világbajnok kapus ezzel negatív rekordot ért el, a Premier League 1992-93-as elrajtolása óta harmadszor vétett öngólt, erre senki sem volt még képes (tizenegy kapus jár két öngólnál).

Gyorsan egyenlíttetek a hazaiak, a 12. percben Youri Tielemans volt eredményes (1-1), ám a 23. percben egy szép akció végén Cody Gakpo egy lépésről nem hibázott (1-2).

A második játékrészt is góllal kezdték a vendégek, Jarell Quansah szép fejesével 1-3-ra módosult az állás. Ezt két lesgól követte, előbb Ollie Watkins örült túl korán a szépítésnek, majd a liverpooliaktól is elvett egy találatot a VAR.

A hajrára beállt Szoboszlai Dominik is, aki a 77. percben ziccert hibázott. Jobb csere volt a hazaiaknál Jhon Durán, a kolumbiai csatár a 85. percben beszállva gyorsan szépített (1-2), majd a 88. percben Moussa Diaby passzát nem éppen tudatos mozdulattal, de 16 méterről a liverpooli kapuba juttatta (3-3).

Premier League, 37. forduló

Aston Villa – Liverpool 3-3 (1-2)
gól: Tielemans (12.), Durán (85., 88.), illetve Martínez (öngól, 2.), Gakpo (23.), Quansah (48.)

Kapcsolódó
„Lefogadom, az Arsenal el se hitte, mennyire rossz volt a Manchester United”
A Manchester United korábbi játékosai nem kímélték a jelenlegi garnitúrát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik