Nemzetközi foci

Esély van rá, hogy mégsem marad Aranylabda nélkül Robert Lewandowski

Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Robert Lewandowski visszamenőleg megkaphatja az Aranylabdát a 2020-as szezonban nyújtott teljesítményéért, állítja a Sport.

A díjat 2020-ban nem adta át a France Football, mivel a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a 2019-2020-as idény. Lewandowski ebben a szezonban lehengerlő teljesítmény nyújtott, 47 tétmeccsen 55 gólt szerzett, eközben megnyerte a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját a Bayern Münchennel. Ralán sosem értett még egyet a futballtársadalom abban, hogy kinek járna a legjobb játékost illető díj, mint akkor.

A spanyol napilap szerint azonban napirendi pont lett, hogy esetleg utólag megkapja a díját a lengyel csatár, aki korábban soha nem kapta meg az elismerést. Legközelebb 2021-ben járt hozzá, amikor Lionel Messi mögött második lett a szavazáson.

Kapcsolódó
Egy piszlicsáré vb-selejtezőn úszott volna el Lewandowski Aranylabdája?
Amíg lesz Aranylabda-szavazás, addig lesz vita is. Most is van, talán még soha nem volt ekkora felzúdulás, amikor Messit hozták ki győztesnek. Lewandowski a gólokban egyértelműen verte az argentin klasszist, aki a Barcától a Király Kupával búcsúzott, majd behúzta első trófeáját a válogatottal. De vajon Lewandowski bánja-e utólag, hogy játszani akart egy Andorra elleni, tök sima meccsen?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik