Nemzetközi foci

Beleremegtek a falak, amikor a PSG elnöke rátámadt Mbappéra

FRANCK FIFE / AFP
Véglegesen véget ért egy fejezet
FRANCK FIFE / AFP
Véglegesen véget ért egy fejezet
Súlyos vita robbant ki Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke és Kylian Mbappé, a párizsiak csatára között a vasárnapi, Toulouse elleni bajnoki előtt. A katari sportvezető magyarázatot kért játékosától, aki szándékosan nem mondott neki köszönetet a PSG-től való távozását bejelentő videóban.

A Le Parisien azt írta, a vita gyorsan elfajult, és az ellentét most már végleg kibékíthetetlennek tűnik. Az biztos, hogy amióta Mbappé bejelentette, nem marad Párizsban, a felek nem beszéltek egymással.

Ám amikor múlt pénteken Mbappé a távozását bejelentő videóban sok embernek – edzőknek, sportigazgatónak, szurkolóknak – köszönetet mondott, egy szót sem szólt elnökéről. Ezt Nasszer al-Kelaifi sértésnek vette, és a vasárnapi bajnoki előtt több mint egy órával a Parc des Princes-ben számon kérte játékosát.

Bezárkóztak egy helyiségbe, a lap szerint nagyon gyorsan elfajult a helyzet és kiszűrődött az ordibálás.

A falak megremegtek

– számolt be egy fültanú az eseményről. A közjáték megzavarta a játékosokat is, akik a szokásosnál négy perccel később kezdték meg a bemelegítést.

A PSG hétfő este több laphoz is eljuttatott sajtóközleményében tagadta a vita tényét, ugyanakkor megerősítette, hogy a meccs kezdete előtt találkozóra került sor, hogy véglegesítsék a szezon végi távozási megállapodást.

Kapcsolódó
Keserédes búcsú Mbappétól: kifütyülték, gólt szerzett, kikapott a PSG
Utolsó párizsi bajnokiját játszotta a világbajnoki csatár.
Olvasói sztorik