Nemzetközi foci

Az évszázad átverésére gyanakodnak: ikertestvére játszhatott a román klubba szerződtetett focista helyett

Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Dinamo Bucuresti labdarúgócsapata azt nyomozza, vajon Edgar Ié ikertestvére lépett-e pályára titokban az egyik mérkőzésen.

Az egész ügy onnan kezdődött, hogy Daniel Sendre újságíró szeretett volna beszélni a találkozó után a futballistával, ám meglepetésére nem beszélt semmilyen nyelven a portugálon kívül a labdarúgó. Edgar Ié viszont megfordult a Barcelona, Lille, Trabzonspor, Besiktas, Feyenoord csapataiban is, ahol nyilvánvalóan más nyelven is megszólalt már. Itt vált gyanússá a helyzet és arra gyanakodtak a jelenlévők, hogy csalás történt és Edgar Ié helyett az ikertestvére, Edelino Ié játszhatott.

Még gyanúsabb lett a helyzet, amikor azt kérték a játékostól, hogy mutassa meg a jogosítványát, de erre nem volt hajlandó. Az ügy miatt komoly vizsgálat indult, amely végén akár nyolc pontot le is vonhatnak a Dinamótól.

Ilyen szituációra nincs megszabott büntetés. Törvényes módon DNS-vizsgálattal lehet megállapítani, hogy tényleg a megfelelő játékos lépett pályára, de még ha be is igazolná a teszt, hogy az ikertestvér játszott, akkor sem bizonyítható, hogy a Dinamo Bucuresti szándékos csalást követett el

– idézett a Marca egy forrást a Román Labdarúgó Szövetségtől.

Az említett forrás egyébként kiemeli, hogy ha a klub bebizonyítaná, hogy nem volt tudomása a cseréről, akkor nem kapna semmilyen büntetést a történtekért. Egyelőre abban sem biztosak a románok, hogy Edgar Ié egyáltalán bármikor járt az egyesületnél, a legvadabb elmélet szerint eleve Edelino Ié játszott náluk Edgar Ié nevével.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik