Nemzetközi foci

„A döntés most az, hogy Pál nem folytatja” – Dárdai megerősítette, nem ő lesz a Hertha edzője

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Szombaton söpört végig a német és a magyar sajtón, hogy a Hertha BSC nem hosszabbítja meg Dárdai Pál vezetőedző szezon végén lejáró szerződését. Már jó ideje téma a magyar szakember helyzete, eddig mindig az volt a kommunikáció, hogy majd, ha vége a bajnokságnak, bejelentést tesznek a folytatásról. A klub egyelőre még nem kommunikált semmit az ügyben, Dárdai azonban már a Kaiserslautern elleni, szombati bajnoki előtt sokatmondó nyilatkozatot adott.

„A vezetőségnek kell ezt bejelentenie, én profi vagyok. Kicsit szomorú vagyok, mert elkezdtünk építeni valamit a fiatal játékosokkal. Sosem beszéltem a feljutásról. Fejlődtünk is ebben az egy évben, de ilyen egy edző élete. Én azonban igyekszem mindig pozitív lenni, ennél rosszabb dolgok is történnek az életben” – mondta Dárdai a Skynak.

A meccs után már konkrétabban fogalmazott, mint mondta, a szezon végén mindig vannak egyeztetések, amik után születik egy döntés.

Most pedig az a döntés, hogy Pál nem folytatja

nyilatkozta az ARD-nek a magyar edző.

A hírek szerint csütörtökön közölték Dárdai Pállal, hogy nem hosszabbítanak vele, azt pedig vélhetően a jövő héten jelenti be a Hertha, ki lesz a vezetőedző a nyártól. Több jelölt is akad, miközben a klub amerikai többségi tulajdonosa, a 777 Partners komoly bajban van, ugyanis A sajtóértesülés szerint a cég ellen 600 millió dolláros csalási pert indítottak egy New York-i szövetségi bíróságon, ausztrál légitársaságát pedig letiltották.

A Hertha BSC tavaly esett ki a Bundesligából, Dárdait tavaly áprilisban nevezték ki, de ő sem tudta megmenteni a csapatot. A mostani Bundesliga-szezonban elég hektikusan szerepeltek a berliniek, az már viszonylag hamar eldőlt, hogy a feljutásért zajló küzdelemből kimarad a klub, amely az utolsó forduló előtt a nyolcadik helyen áll.

Dárdai Pál már harmadik vezetőedzői időszakát tölti a Hertha élén 2015 és 2019 között 172, 2021 januárja és novembere között 31 meccs jutott neki, míg a mostani megbízása 43 mérkőzés óta tart, az utolsó fordulóban pedig az Osnabrück otthonában játszik a Hertha. Egyelőre nem tudni, más szerepkört felkínál-e a Hertha Dárdainak.

Kapcsolódó
„A magyar bérgyilkos” – kíméletlenül kilőtte az alsó sarkot Sallói Dániel
Gazdag Dániel is betalált, míg Lionel Messi a fejcsóválásával került be ezúttal a hírekbe.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik