Nemzetközi foci bajnokok ligája

Neuer a gólt eredményező hibájáról: Arra nem számítottam, hogy egy bucka megdobja a labdát

Thomas COEX / AFP
Thomas COEX / AFP

Manuel Neuer a 88. percig rengeteget tett azért, hogy a Bayern Münchennek esélye maradjon a BL-döntőbe jutásra, mivel a Real Madrid elleni visszavágón egymás után szállította a bravúrokat.

Utána viszont őt is elérte a kapussors, Vinícius Junior nem túl veszélyes lövését kiejtette, a csereként beállt Joselu pedig Neuer hibáját kihasználva egyenlített, majd három perccel később a győztes gólt is megszerezte, és ezzel döntőbe lőtte a Realt.

„Nagy keserűség ez számomra. Őszintén szólva azt vártam, hogy más röppályát ír le a labda, és inkább a mellkasomhoz vártam. Sajnos kicsit feljebb ment, arra nem számítottam, hogy lesz egy bucka a pályán, ami megdobja a labdát. A kipattanónál pedig Joselu gyorsabban reagált, és ott már nem volt sok esélyem védeni” – idézte Neuert a Mundo Deportivo nevű spanyol lap.

Thomas Tuchel, a Bayern edzője nem kritizálta kapusát, azt mondta, Neuer tízezerből tízezer labdát megfog, gyakorlatilag kizárt, hogy hibázik, de ez most a 10001. labda volt, ami megtréfálta.

„Világklasszis teljesítményt nyújtott az első Real-gólig, ezért is nagyon fájdalmas, ami történt” – tette hozzá Tuchel.

Neuer hibájáról sokaknak beugorhatott Oliver Kahn bakija: a korábbi válogatott kapus a 2002-es vébén a hátán vitte a német csapatot, ám a döntőben Rivaldo lövését kiejtette, Ronaldo pedig lecsapott a labdára, és vezetést szerzett a finálét végül 2-0-ra megnyerő braziloknak.

5:49-nél látható Kahn hibája:

Kahn most azt nyilatkozta, hogy a két eset között az a különbség, hogy a 2002-es döntőben rengeteg idejük volt a németeknek, a Bayern viszont a 88. percben kapta a gólt.

„Ez hozzátartozik sajnos egy kapus élethez, ami néha brutális tud lenni, de Manuelnek elég tapasztalata van ahhoz, hogy megbirkózzon ezzel. Sajnálom a fiúkat, mert nagyon közel volt a döntő” – mondta Kahn, aki 2001-ben megnyerte a sorozatot a Bayernnel, amikor tizenegyespárbajban verték a bajorok a Valenciát.

Olvasói sztorik