Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az UEFA komoly büntetésre készül a BL-elődöntőben hibázó játékvezetővel szemben

OSCAR DEL POZO / AFP
OSCAR DEL POZO / AFP

Komoly büntetést kaphat Szymon Marciniak, írja a lengyel sajtó.

A játékvezető szerda este került a közvélemény haragjának céltáblájává, miután a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Real Madrid-Bayern München találkozón 90+13. percben hibázott. Egy felívelt labdát Nusszair Mazraui fejelt le a Real 16-osán belül, majd Thomas Müller Nachót megelőzve fejjel Matthijs de Ligt elé továbbított, aki a hálóba lőtt. A müncheniek mégsem ünnepeltek, mert Marciniak a partjelző jelzésére már Müller fejesének pillanatában a sípjába fújt, és les miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

A videón látszik, hogy a Real-védők és Andrij Lunyin kapus is megállt a sípszó után, ettől még persze meglehetősen fura, hogy a bíró megállította a játékot, hiszen jó ideje az a szokás, hogy hagyják végigmenni az akciót, és ha úgy érzik, biztosan les volt, akkor visszafújják. A németek érthető módon teljesen kiakadtak az ítélet után és a Przeglad Sportowy úgy tudja, az Európai Labdarúgó Szövetsnégnél (UEFA) is súlyos hibának értékelte a történteket.

A lengyel újságok szerint Marciniak szerette volna a nyári Európa-bajnokság nyitómeccsét, a Németország-Skócia találkozót vezetni. A BL-elődöntőben történtek után azonban állítólag hallani sem akar erről az UEFA, sőt egyetlen német válogatott meccset sem akar rábízni, mert tart attól, hogy extra konfliktust jelenthet a tornán.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik