Nemzetközi foci

A 97. percben egyenlített ki a Bayer Leverkusen, továbbra is veretlen

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP

Úgy tűnt, az Európa Liga elődöntőjének visszavágóján fordul elő először az idényben, hogy a Bayer Leverkusen vereséget szenved, de nem lehet elkapni a német bajnokot.

Tavasszal többször is az utolsó utáni pillanatban mentette döntetlenre a meccsét a német együttes, így az AS Roma nem dőlhetett hátra akkor sem, miután Leandro Paredes két büntetőt értékesített. Mivel az első találkozón a Leverkusen 2-0-ra nyert, ezzel hosszabbításra állt a párharc, de aztán jött a leverkuseni hajrá.

A 82. percben egy őrült mázlis góllal szépítettek a hazaiak, a szögletből érkező labda mindenki fejét és Mile Svilar kezeit is elkerülte és Gianluca Mancini arcáról a kapuba pattant. Ezzel kiesésre állt az AS Roma, ezért aztán az olaszoknak menniük kellett egy harmadik gólért is, ám ez sehogy se akart összejönni. Ezután jött a csereként beálló Josip Stanisic pillanata, aki egy kontra végén a 97. percben egyenlített. Sorozatban 49. tétmeccsén maradt veretlen a Bayer Leverkusen és készülhet az EL-döntőre.

A másik párharcban nem voltak ilyen izgalmak, az Atalanta 3-0-ra legyőzte a Marseille-t és összesítésben 4-1-re nyerte a párharcot.

Eredmények – Európa Liga, elődöntő, visszavágó

Atalanta (olasz)-Olympique Marseille (francia) 3-0 (1-0)
gólszerzők: Lookman (30.), Ruggeri (52.), Toure (95.)

Továbbjutott: az Atalanta, 4-1-es összesítéssel.

Bayer Leverkusen (német)-AS Roma (olasz) 2-2 (0-1)
g.: Mancini (82., öngól), Stanisic (97.), illetve Paredes (43., 66., mindkettőt tizenegyesből)

Továbbjutott: a Leverkusen, 4-2-es összesítéssel.

Olvasói sztorik