Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ancelotti a Real-győzelemről: Ez valami varázslatos, nincs rá magyarázat

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Aurelien Tchouameni és Vinicius Junior önfeledten ünnepelhetett Carlo Ancelottival
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Aurelien Tchouameni és Vinicius Junior önfeledten ünnepelhetett Carlo Ancelottival

Csoda, varázslat – ezekkel a szavakkal méltatta csapata teljesítményét Carlo Ancelotti, miután a Real Madrid a 2-2-es németországi mérkőzés után a szerdai visszavágón hátrányról az utolsó percekben fordítva 2-1-re győzött a Bayern München ellen és bejutott a Bajnokok Ligája-döntőjébe.

A Real fölényben játszott, de meglepetésre mégis a Bayern szerzett vezetést a csereként beállt Alphonso Davies találatával. Aztán jött a madridi csodacsere, Joselu, aki a 88. és a 91. percben is betalált, 2-1-re megfordította a mérkőzést, és a 2013-2014-es szezon óta a hatodik Bajnokok Ligája döntőjébe juttatta a madridiakat.

„Jól játszottunk, szerintem nehéz meccs volt, de végig irányítottunk és akkor sem vesztettük el a fejünket, amikor a németek gólt szereztek. Hála a szurkolóknak, akik támogattak bennünket, a fantasztikus atmoszférájú stadionnak és a játékosoknak, akik hisznek benne, hogy képesek rá. Ez valami varázslatos, nincs rá magyarázat” – nyilatkozta Ancelotti.

Szeretném a szurkolóknak, a klubnak és mindenekelőtt a játékosoknak megköszönni, hogy olyan szezont nyújtottak, amire senki sem számított, köztük én sem. Nem gondoltam volna, hogy ez a csapat képes lesz arra, amit elért

– tette hozzá.

Szerinte a csapatot óriási dicséret illeti, mert ugyan sokat beszélnek arról, hogy Thibaut Courtois, David Alaba és Éder Militao nem játszhatott sérülés miatt, de Vinicius Juniort, Aurélien Tchouamenit és Eduardo Camavingát is elvesztették sérülés miatt a szezon különböző szakaszaiban.

Soha nem panaszkodtunk, és a csapat ezeket a problémákat csak eséllyé változtatta, hogy megmutassa a saját értékét.

Az olasz szakember dicsérte Joselut a csapatra gyakorolt hatásáért és a profizmusáért, annak ellenére, hogy a szezon nagy részét a kispadon töltötte.

„Fantasztikus srác, egy olyan játékos, aki sokat tett ebben a szezonban, még akkor is, ha nem játszott sok percet. De tökéletesen tükrözi, milyen is ez a csapat: olyan játékosokkal bír, akik sokat tesznek hozzá anélkül, hogy elveszítenék az önbizalmukat (ha éppen nem játszanak).

A La Liga-címet már megszerző Real Madrid június 1-jén a német Borussia Dortmunddal találkozik a Bajnokok Ligája döntőjében.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik