Nemzetközi foci

„Nem ez volt a terv” – Dárdai a játékosait kritizálta az újabb vereség után

SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Kikapott a német másodosztály legutóbbi fordulójában a Hertha BSC.

Dárdai Pál csapata az Elversberg otthonában lépett pályára vasárnap délután, és ugyan kétszer is hátrányba került, mindkétszer egyenlíteni tudott, második alkalommal a vezetőedző fia, Dárdai Palkó volt eredményes. Az Elversberg azonban harmadik alkalommal is előnyt tudott szerezni, és ezt már nem engedte ki a kezéből, sőt a hajrában még be is biztosította a győzelmét. Dárdai Márton végigjátszotta a mérkőzést, a gólja mellett gólpasszt is jegyző Palkó 73 percet kapott.

Dárdai Palkó gólja:

Rosszul kezdtünk. Már magasan nyomás alá akartuk helyezni az ellenfelet, kellő agressziót mutatni, de mégsem ezt csináltuk. Túl mélyre húzódtunk, és nem tudom, ezt honnan szedték a játékosok. Csak vártunk, hogy majd kontrázunk, de nem ez volt a terv. Sok gólt szerzünk, és pocsékul védekezünk. Ez alighanem minőségbeli kérdés

értékelt csalódottan Dárdai a Berliner Kurier cikke szerint.

A Hertha a szezonban 65 szerzett gólnál jár, ami a második, az 56 kapott találat pedig a hatodik legtöbb a mezőnyben. Ennek kapcsán a Berliner Kurier egy külön cikkben megjegyzi, hogy 121 érv van Dárdai Pál mellett és ellen (ez a Hertha mérkőzésein esett összes gólra utal), mert az ugyan kétségtelen, hogy a Hertha mérkőzései a leginkább eseménydúsak, de a csapat csak a kilencedik a Bundesliga 2-ben, és két fordulóval a bajnokság vége előtt 14 pont a hátránya az osztályozót érő harmadik helytől is.

Dárdai Pál jövőjéről a szezon után dönt majd a Hertha vezetősége.

Kapcsolódó
Schäfer András gólpasszal ünnepelte 50. meccsét az Union Berlinben
De az Union Berlin pontszerzéséhez ez sem volt elég.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik