Nemzetközi foci

„Ez nem az FC Bayern kikosarazása” – új edzőjelölt után kell nézniük a bajoroknak

Joe Klamar / AFP
Joe Klamar / AFP

Nem lesz a Bayern München edzője Ralf Rangnick.

Hetek óta cikkeztek róla Németországban, hogy őt szemelte ki magának a klub Thomas Tuchel pótlására, sőt a szakember saját maga árulta el, hogy tárgyalt a bajorokkal. Április végén a sajtó már-már biztosra vette az érkezését, ám ezek után csütörtökön az Osztrák Labdarúgó Suövetség (ÖFB) bejelentette, hogy nem megy Rangnick sehová, hanem marad a válogatott szövetségi kapitánya.

Teljes szívemből vagyok Ausztria szövetségi kapitánya! Nagyon élvezem ezt a feladatot és eltökélt vagyok, hogy folytassam azon az úton, amit elkezdtünk a csapattal. Szeretném azt is hangsúlyozni, hogy ez nem az FC Bayern kikosarazása, hanem inkább a közös céljaink érdekében hozott döntés. Csak az Európa-bajnokságra koncentrálunk, mindent megteszünk, hogy minél messzebbre jussunk majd

– mondta Rangnick.

Az nem derült ki az ÖFB közleményéből, hogy meddig tart a 65 éves edző megbízása, de az bizonyos, hogy az Európa-bajnokság után is ő lesz a kapitány. Ausztria a D csoportba került, ahol Lengyelország, Franciaország és Hollandia lesz az ellenfele.

Rangnickot 2022 nyarán nevezték ki az osztrák válogatott élére, eddig húsz mérkőzésen irányította a csapatot, a mérleg 12 győzelem, három döntetlen és öt vereség.

Olvasói sztorik