Nemzetközi foci

„Egy nap vissza akarok jönni” – könnyeit törölgetve búcsúzott a Chelsea legrutinosabb játékosa

Szezon végén távozik a Chelsea-től Thiago Silva, jelentette be a klub hivatalos honlapja.

A 39 éves brazil hátvédnek lejár a szerződése idény végén, ezzel pedig lezárul a négy éve tartó londoni korszaka. A dél-amerikai hátvéd egy rövid videóban beszélt arról, mit jelentett neki az együttes.

„Egy évig terveztem maradni, de négy lett belőle. A közösségi médián, a szurkolókon keresztül hozzám nőtt a klub, nagyon sokat jelent a Chelsea, de nem csak nekem, hanem a családomnak is. A fiaim a Chelsea-ben játszanak, ezért is nagy büszkeség, hogy a Chelsea család tagja lehetek. Remélem, hogy ebben a győztes klubban folytatják a pályafutásukat, amelynek sok játékos szeretne tagja lenni. Normális körülmények között is nehéz búcsúzni, de amikor kölcsönös szeretet van, akkor még nehezebb.

A legvadabb álmaimban se képzeltem, hogy ennyi mindent nyerek majd a karrierem során, amelynek egyik legnagyott trófeája a Bajnokok Ligája-győzelem. Ezt a világ egyik legnagyobb klubjával nyertem meg. Egyszer kék, örökké kék! Azok búcsúzkodnak, akik elhagynak és nem térnek többé vissza. Én egy nap vissza akarok jönni

– mondta Thiago Silva a videóban.

Silva 2020-ban igazolt a Chelsea-hez a PSG-től, összesen 151 mérkőzésen kilenc gólig és három gólpasszig jutott, a BL mellett klubvilágbajnokságot is nyert a csapattal. Sajtóhírek szerint visszatérhet hazájába és a Fluminense játékosa lehet.

Olvasói sztorik