Nemzetközi foci

Centiméterekre járt a magyar csatár attól, hogy egy év után végre gólt szerezzen

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

4-0-ra nyert a Braunschweig otthonában a Hamburg labdarúgócsapata a Bundesliga 2-ben, ami azt is jelenti, hogy a vendégcsapat még versenyben van az osztályozót érő harmadik helyért. A meccsen a 61. percben állt be Németh András, a magyar válogatott csatár pedig közel járt ahhoz, hogy megszakítsa rossz sorozatát.

A nemzeti csapatban eddig négyszer bevetett Németh a 84. percben került helyzetbe, lövése azonban a kapufa tövén csattant.

A 2023 telén Hamburgba szerződött játékosnak egyelőre nem akar összejönni a gólszerzés, legutóbb tavaly februárban volt eredményes klubcsapatában.

„Még mindig fiatal, tehetséges labdarúgó, de úgy érzem,

nem a Hamburg a legjobb hely a kiteljesedéséhez

– olyan csapatban tudnám elképzelni, amelynél nincs rivaldafényben, nem cikkeznek róla egyre-másra az újságok, ha kihagy egy-egy ziccert. Ha az ügynöke lennék, keresném a kölcsönjáték lehetőségét, már csak azért is, mert a nyáron alighanem átalakítások várhatók a klubban, minden bizonnyal érkezik játékos a csatárposztra is” – nyilatkozta róla egy hamburgi újságíró a napokban a Nemzeti Sportnak, de Marco Rossi is elmondta már vele kapcsolatban, hogy csapatot kellene váltania.

Kapcsolódó
Megvan a megállapodás, új tulajdonosa lesz a Budapest Honvédnak
Néhány héten belül aláírhatják a szerződést.
Olvasói sztorik