Nemzetközi foci

Ádám Martin hiába lőtte be a tizenegyesét, lemaradt csapatával a BL-döntőről

Nem jutott be az ázsiai Bajnokok Ligája döntőjébe az Ulszan Hyundai, Ádám Martin csapata.

A koreai együttes hazai pályán 1-0-ra nyert, ezt az előnyét kellett volna megtartania a Yokohama Marinos ellen. A japánok azonban alaposan felszívták magukat a mérkőzésre és fél óra alatt három gólt rúgva alaposan megijesztették a vendégeket. A meccs azonban újabb fordulatot vett, előbb a brazil Matheus Sales szépített, majd Takumi Kamidzsima összehozott egy büntetőt, ráadásul kezezésért ki is állították. Darijan Bojanic belőtte a tizenegyest és 3-3-ra egyenlítette ki a párharcot. Ekkor még mindig csak egy félidő telt el.

Térfélcsere után két perccel Bojanic újra a kapuba talált, de csapattársa lesen állt és zavarta a kapust a kilátásban, így maradt a 3-2-es állás. A 70. percben aztán megérkezett Ádám Martin is a pályára, ám ő sem tudta megtörni a japánokat, még a hosszabbításban sem.

Philip FONG / AFP

Nem maradt más megoldás, tizenegyespárbaj következett, amelyben a magyar válogatott csatára volt az Ulszan első rúgója. Magabiztosan lőtt a kapuba. Ez sem bizonyult elegendőnek, az egyetlen hibázó az Ulszan ötödik rúgója volt, így a Yokohama Marinos jutott fináléba. A teljes mérkőzés ezen a linken látható, Ádám tizenegyesére 2:58:22-kor került sor.

A döntőben az Egyesült Arab Emírségek kirakatcsapata, az al-Ain együttese vár majd a japánokra.

 

Végeredmény – Ázsiai Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Yokohama Marinos (japán) – Ulszan Hyundai (koreai) 3-2 (3-2) – tizenegyesekkel 8-6
Gólszerző: Ueanaka (13., 30), Lopes (21.) ill. Sales (35.), Bojanic (42.)
Kiállítva: Kamidzsima (39.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik