Nemzetközi foci

A Chelsea megalázó vereséget szenvedett az Arsenal ellen

Glyn KIRK / AFP
A Chelsea-től igazolt Kai Havertz első gólját nem túl sportszerűen ünnepelte.
Glyn KIRK / AFP
A Chelsea-től igazolt Kai Havertz első gólját nem túl sportszerűen ünnepelte.

Az Arsenal labdarúgócsapata 5-0-ra kiütötte a Chelsea együttesét a Premier League 29. fordulójából elmaradt mérkőzésen.

Leandro Trossard már a negyedik percben vezetést szerzett a hazaiaknak, miután kicsit kiszorított helyzetből a rövid alsóba lőtt. Ennek ellenére kiegyenlített volt az első félidő, mert bár többet volt a labda a Chelsea-nél, a hazai csapat támadásaiban rejlett nagyobb veszély.

Térfélcsere után azonban tempót váltott az Arsenal és egészen elképesztő erődemonstrációt tartott: 25 perc alatt négy gólt lőtt.

Először Ben White talált be egy szöglet utáni kavarodást kihasználva, majd Kai Havertz lőtt két gólt, egyet Martin Ödegaard indításából, majd Bukayo Saka után könnyedén bal lábára terelte a labdát a tizenhatoson belül és a bal alsóba lőtt. Az igazi megaláztatás White második gólja volt, amelynél a védő fellépett a támadáshoz és bár alighanem Trossard fejét kereste a beadásával, a hosszú felső sarokba emelt. Szenvedett a Chelsea, de lövésig is alig jutott, miközben sorban bohóckodta el további lehetőségeit az Arsenal.

Győzelmével a Liverpoolt három, a Manchester Cityt négy ponttal előzi a tabellán, de előbbinél egy, utóbbinál kettő mérkőzéssel többet játszott.

Végeredmény – Premier League, 29. forduló

Arsenal-Chelsea 5-0 (1-0)

szerda játsszák:
Wolverhampton-Bournemouth 20.45
Crystal Palace-Newcastle United 21.00
Everton-Liverpool FC 21.00
Manchester United-Sheffield United 21.00

csütörtök:
Brighton-Manchester City 21.00

Olvasói sztorik