Nemzetközi foci

Fejbe térdelt szurkoló, pályára rohanó drukkerek, 110. perces fordítás – káoszba fulladt egy focimeccs

Döbbenetes balhéval zárult le a portugál labdarúgó-bajnokság vasárnapi, Chaves-Estoril mérkőzése.

A hazai csapat vezetést szerzett, azonban az Estoril fordítani tudott, amit nehezen emésztettek meg a hazai fanatikusok. A Sic Noticias beszámolója szerint a Chaves-drukkerek végig beszólásokkal próbálták kizökkenteni a vendégektől Marcelo Carnét, de miután fordult az állás, vissza is kapták az inzultálást. A 93. percben aztán végképp elszakadt a cérna pár szurkolónál és pályára rohantak kérdőre vonni a kapust. Ebből aztán nagy verekedés lett, amiből Pedro Álvarez is alaposan kivette a részét az Estorilból, az egyik drukkert brutálisan fejbe térdelte.

A történtekből a lehető legrosszabbul jött ki az Estoril, mert a felvételek tanulmányozása után Carnét és Álvarezt is kiállította a játékvezető, a maradék perceket ugyanakkor még lejátszották. A kettős emberhátrányt nem bírták el a vendégek, a hosszabbítás 20. percében egyenlített a Chaves.

A Liga Portugal határozottan elítéli a Grupo Desportivo de Chaves és az Estoril Praia közötti mérkőzésen történt incidenseket, és felszólítja a szurkolókat, hogy tanúsítsanak felelősségteljes viselkedést, amely összhangban van azzal a látványossággal, amelyet egy futballmérkőzésnek mindig is jelentenie kell

közölte a liga a találkozót követően.

A Chaves illetékesei szerint azonban az incidens Marcelo Carné provokációjából alakult ki, aminek hangot is adtak a mérkőzést követően. „Hevesen elítéljük mindazt, ami történt, és ami Marcelo Carné, az Estoril Praia kapusának sorozatos provokációjából alakult ki a szurkolóinkkal szemben” – közölte a klub.

Az A Bola beszámolója szerint összesen hat szurkolót tartóztattak le a történtek után, közülük az egyik, aki a elsőként berohant a kapushoz. Mindez persze sovány vigasz az Estoril számára, amely kettő bajnoki ponttal szegényebb lett, de meg is óvta a mérkőzést a szövetségnél.

Olvasói sztorik