Nemzetközi foci

Gulácsiék kínkeserves győzelemmel őrzik a BL-t érő helyet a Bundesligában

Adam Pretty/Getty Images
Adam Pretty/Getty Images

A Bajnokok Ligája-szereplésért küzdő RB Leipzig szombaton 2-1-re győzött a Heidenheim vendégeként a Bundesliga 30. fordulójában.

A lipcsei csapat Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal állt fel a mérkőzésen és Benjamin Sesko góljával előnybe is került az első félidő hajrájában. Az idényben Bayern Münchent is meglepő Heidenheim azonban Gulácsinak is betalált, egy szabadrúgás után Jan Schoppner visszafejelt labdáját bólintotta nagy erővel a hálóba Nikola Dovedan. Innentől rohanhatott a három pontét a Leipzig, végül Mohamed Simakan iramodott meg jól és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Luis Opendát. Győzelmével a fordulóban már biztosan nem csúszik hátrébb az RB Leipzig, tartja a negyedik helyét.

A nap legőrültebb meccsét a Hoffenheim játszotta a Borussia Mönchengladbach ellen: 1-1-es első félidőt követően a Gladbach 3-1-ről is visszakapaszkodott, a 89. percben döntetlen állt az eredményjelzőn. Két perccel később azonban Anton Stach is betalált, ezzel nyert a Hoffenheim.

Eközben zajlott az élet más pályákon is, a Darmstadt Kölnben nyert, míg a nyártól Dárdai Bencét is foglalkoztató Wolfsburg 1-0-ra verte a Bochumot, ezzel nagy lépést tett a bentmaradás felé.

Bundesliga, 30. forduló

1. FC Heidenheim-RB Leipzig 1-2 (0-1)
TSG 1899 Hoffenheim-Borussia Mönchengladbach 4-3 (1-1)
1. FC Köln-Darmstadt 0-2 (0-0)
VfL Wolfsburg-VfL Bochum 1-0 (1-0)

pénteken játszották:
Eintracht Frankfurt-FC Augsburg 3-1 (0-1)

Olvasói sztorik