Nemzetközi foci

Julian Nagelsmann döntött a jövőjéről: marad a német kapitány

Kirill Kudryavtsev / AFP
Kirill Kudryavtsev / AFP

Julian Nagelsmann a nyári Európa-bajnokság után is folytatja a német labdarúgó-válogatottnál, jelentette be hivatalos oldalán a német szövetség. Az ideiglenesen a hazai torna végéig megbízott szövetségi kapitány 2026 nyaráig hosszabbított.

A döntés meghozatalakor a szívemre hallgattam: megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatok a legjobb német futballistákkal. Sikeres hazai Európa-bajnokságot akarunk zárni, és a stábommal közösen alig várjuk már a világbajnokság jelentette kihívást is.

Nagelsmann-t az elmúlt időszakban hírbe hozták a Bayern Münchennel, de ahogy az ügynöke fogalmazott, több érdeklődő is volt iránta. A bajor klub egyébként tavaly márciusban menesztette, Thomas Tuchelt nevezték ki a helyére, akivel ugyan egy bajnoki cím összejött, de miután most a Leverkusen letaszította a csapatot a hazai trónról, és elúszott a Német Kupa is, eldőlt, hogy az edző és stábja – benne Lőw Zsolt másodedzővel – a nyáron távozik. A Bajnokok Ligájában még versenyben van a München.

A 36 éves Nagelsmann-t 2023 szeptemberében kérték fel a német válogatott irányítására, miután eddig példátlan módon menesztették az addigi kapitányt, Hansi Flicket. Ugyan már vele is elszenvedett két vereséget a csapat, a legutóbbi meccseken a franciákat és a hollandokat is legyőzte.

Németország az A csoportban Magyarországgal, Skóciával és Svájccal szerepel együtt a nyári Eb-n.

Kapcsolódó
„Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem” – Lőw Zsoltot csábítja az Újpest
Az Újpest felvette a kapcsolatot a Bayern Münchentől nyáron távozó Lőw Zsolttal
Olvasói sztorik