Magyar foci

„Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem” – Lőw Zsoltot csábítja az Újpest

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A korai Német Kupa búcsú és a vártnál gyengébb bajnoki szereplés okán már korábban eldőlt, hogy jelenleg a Bayern München másodedzőjeként dolgozó Lőw Zsolt Tomas Tuchellel együtt távozik a szezon végén a német rekordbajnoktól. A nemrégiben tulajdonosváltáson átesett Újpest megragadta a kínálkozó lehetőséget, és felkereste Lőwöt a jövőbeli együttműködés reményében – derül ki a Mandiner interjújából:

„Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem. Beszélgettünk sok mindenről, s abban egyeztünk meg, hogy kapcsolatban maradunk.”

A korábbi újpesti játékos bár kecsegtetőnek tartja, hogy egyszer ő legyen a csapat vezetőedzője, de egyelőre nem tartja időszerűnek, hogy a negyedik kerületben vállaljon munkát:

Azt gondolom, nem most van itt az ideje, hogy én az Újpest edzője legyek.

Nem tudom, lehet egyszer így lesz, de nyilván azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyek. Persze az újpesti kispad is kecsegtető, hiszen negyedik kerületi gyerekként arról álmodoztam, hogy egyszer ott játszhassak, ez sikerült. Edzőként is szép kihívás lenne, csodás lezárása egy pályafutásnak. Szóval, mindent egybevetve, nem hiszem, hogy a közeljövőben lenne ennek bármi realitása” – mondta a lapnak Lőw Zsolt.

A Mandiner információi szerint az Újpest Szalai Ádámot is megkereste, hogy legyen a klub sportigazgatója, de a válogatott korábbi csapatkapitánya nem vállalta a pozíciót.

A Bayern München számára a Leverkusen történelmi bajnoki címét követően a Bundesliga hátralevő fordulói már tét nélküliek, de a Bajnokok Ligájában még áll a csapat, ahol az elődöntőben a Real Madrid ellen fog összecsapni április 30-án.

Az Újpest vezetőedzője jelenleg a februárban kinevezett Mészöly Géza.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik