Nemzetközi foci

Nem kímélte a szaúdi szövetség Cristiano Ronaldót az újabb balhéja után

Waleed Zein / ANADOLU / Anadolu via AFP
Waleed Zein / ANADOLU / Anadolu via AFP

Cristiano Ronaldo biztosan nem szívesen emlékszik az al-Hilal elleni Szuperkupa-elődöntőre. Nem elég ugyanis, hogy csapata, az al-Nasszr 2-1-re kikapott, de a portugál támadót kiállították, miután lekönyökölte az ellenfelét, majd ezután az öklét rázta a játékvezető felé.

A Mundo Deportivo most azt írja, két meccsre eltiltották Ronaldót, akinek valamivel több mint 5 ezer eurós bírságot is fizetnie kell majd.

A 39 éves portugál ebben a szezonban 37 mérkőzésen 36 gólt szerzett, és kiosztott 12 gólpasszt. Csapata ugyanakkor nem szerepel olyan jól, az ázsiai Bajnokok Ligájában a negyeddöntőben kiesett, a Szuperkupában az elődöntőben búcsúzott, a bajnokságban pedig 12 pont a hátránya az éllovas al-Hilal mögött. A Király Kupa tűnik elérhetőnek, ahol elődöntős az al-Nasszr.

A Szuperkupa volt egyébként az a sorozat, amit az al-Hilal behúzott, a vesztes al-Ittihad játékosát pedig megkorbácsolta egy néző.

Kapcsolódó
„A bíró katasztrófa volt, nem érti a játékot” – keményen beleállt Kovács Istvánba Xavi a Barca BL-kiesése után
A mérkőzés során kiállított vezetőedző szerint azzal dőlt el a párharc, hogy a játékvezető piros lapot mutatott fel Ronald Araujónak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik