Nemzetközi foci

Megvan a Bayern kiszemeltje, már a kapcsolatot is felvették az edzővel

Ibrahim Ezzat / ANADOLU / Anadolu via AFP
Ibrahim Ezzat / ANADOLU / Anadolu via AFP

Nagyon úgy tűnik, hogy Zinédine Zidane-t szeretné megszerezni magának a Bayern München. A Marca arról írt, hogy már a francia edző képviselőjével is felvette a kapcsolatot a német klub.

Megszakad a Bayern egyeduralma a hazai mezőnyben, ugyanis már csak idő kérdése, mikor nyeri meg a Bayer Leverkusen a bajnokságot. A müncheniek 11 szezonon át nem engedték ki a kezükből a bajnoki aranyat, így ez a kisiklás személyi változásokkal is jár, már korábban közölték, hogy Thomas Tuchel és stábja – benne Lőw Zsolttala nyáron távozik.

Az elsőszámú jelölt Xabi Alonso volt, ő azonban úgy döntött, korai lenne még a Münchenhez, vagy a Liverpoolhoz igazolnia, így marad a Leverkusennél és folytatja a megkezdett munkát. Így aztán kénytelen tovább keresgélni a Bayern, és az egyik jelölt Zidane, aki két bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, azonban 2021 óta nem vállalt munkát.

Zidane olyannak látja a Bayern Münchent, mint a Realt: egy nagymúltú klub, ahol ideálisak a körülmények

mondta egy bennfentes a Sport1-nek.

Pletykaszinten felmerült még Roberto De Zerbi neve is, valamint Julian Nagelsmanné, akit az előző szezonban menesztettek váratlanul Münchenből, az ő helyére érkezett Tuchel és stábja.

Kapcsolódó
Különösen rosszul jött a Bayernnek az újabb kulcsember sérülése
Vizsgálatot indít a klub, mert rengeteg az izomsérülés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik