Nemzetközi foci bajnokok ligája

Öld meg mindet! – BL-meccsek elleni terrorcselekménnyel fenyeget az Iszlám Állam

Nyugtalanság lett úrrá az Európai Labdarúgó Szövetségen (UEFA), miután az Iszlám Állam (ISIS) egy olyan montázst tett közzé, amelyen a keddi és szerdai Bajnokok Ligája-negyeddöntők helyszíneinek neve mellett egy arcát eltakaró fegyveres látszik, a felirat pedig csak annyi:

Öld meg mindet!

A szlogen alatt ott látható a négy stadion, amelyekben meccseket játszanak: a madridi Santiago Bernabeu (Real Madrid-Manchester City) és Metropolitano (Atlético Madrid-Dortmund), a londoni Emirates (Arsenal-Bayern München), illetve a párizsi Parc des Princes (PSG-Barcelona).

Madridban a maximális éberség uralkodik, hiszen két napon, két mérkőzést is rendeznek, a városi önkormányzat már korábban kiemelt kockázatúnak minősítette a meccseket, amelyekre háromezer fő felügyel majd.

Nem ez az első alkalom, hogy terroristák futballmeccseket fenyegetnek, már a 2017-es Real Madrid-Juventus Bajnokok Ligája-döntője alatt zárva kellett tartani a cardiffi Millennium Stadion tetejét, mert a hatóságok robbanóanyagot szállító drónok behatolásától tartottak.

2023-ban fel kellett függeszteni a Belgium–Svédország Európa-bajnoki selejtezőt, miután Brüsszel központjában két skandináv szurkoló meggyilkoltak.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések

Kedd:
21.00: Arsenal (angol) – Bayern München (német)
21.00: Real Madrid (spanyol) – Manchester City (angol)

 

Szerda:
21.00: Atlético Madrid (spanyol) – Borussia Dortmund (német)
21.00: Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol)

Olvasói sztorik