Nemzetközi foci

A Roma hőse olyan zászlóval ünnepelt, amelyen az ellenfél címere helyett egy patkány szerepelt

Claudio Pasquazi / ANADOLU / Anadolu via AFP
Claudio Pasquazi / ANADOLU / Anadolu via AFP

Gólból csak egy született, feszült jelenetekben ellenben nem volt hiány a Roma-Lazio rangadón.

Paulo Dybala például azzal cukkolta a Lazio francia középpályását, Matteo Guendouzit, hogy a sípcsontvédőjét mutogatta neki, amelyen az látszik, ahogy Lionel Messi a magasba emeli a vb-trófeát.  A 2022-es vb-döntőben mindkét futballista a kispadon ült, de Dybala csereként beállt és a tizenegyespárbajban részt vett.

A Roma minden sorozatot számolva négymeccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg a szombati diadallal, és a José Mourinhót váltó Daniele de Rossi, valamint a játékosok is euforikus hangulatban ünnepeltek a lefújás után.

A győztes gólt szerző Gianluca Mancini és a többiek a Roma-tábor előtt ünnepeltek, és a védő egy olyan zászlót lobogtatott, amelyen az a felirat állt, hogy Anti Lazio. Később előkerült egy másik zászló is, amely a Lazio színeiben, vagyis világoskékben és fehérben pompázott, és egy patkány szerepelt még rajta, ez pedig nem mindenkinek nyerte el a tetszését a Lazio-játékosok közül.

„A meccs vége kissé kaotikus volt, de ilyenek előfordulnak egy derbin. Viszont akkor is megvan a módja az ünneplésnek, de van, aki ezt stílusosan csinálja, és akad olyan is, aki nem képes erre” – nyilatkozta a Lazio csatára, Ciro Immobile.

Az 1-0-s Roma győzelem azt jelenti, hogy De Rossi csapata 31 forduló után kilenc ponttal (55-46) áll jobban, mint a városi rivális.

Olvasói sztorik