Nemzetközi foci

Dybala kiosztott egy gólpasszt, majd a sípcsontvédőjével cukkolta ellenfelét

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

Az AS Roma szombat este Gianluca Mancini fejesével 1-0-ra legyőzte városi riválisát, a Laziót.

A mindent eldöntő találat az első félidő hajrájában esett, amikor Paulo Dybala szögletére a védő érkezett legjobb ütemben és a kapu jobb oldalába bólintott.

Dybala viszont nem csak ezzel a beadással tűnt ki, hanem az ellenfél idegesítésében is. A Lazio középpályását, Matteo Guendouzit sikerült felbosszantania azzal, hogy megmutatta a sípcsontvédőjét, amin a világbajnoki trófeát emeli a magasba Lionel Messi. A 2022-es vb-döntőben mindkét futballista a kispadon ült, de Dybala csereként beállt és a tizenegyespárbajban részt vett.

Nem csak a pályán akadtak nézeteltérések, a mérkőzés előtt néhány órával a két csapat ultrái összecsaptak egymással a Stadio Olimpico közelében. A rendfenntartók könnygázt is bevetettek, hogy a cirka háromszáz főből álló tömeget eloszlassák. A tömeg kétharmada a Lazio szurkolótáborához tartozott, de csak egy 41 éves AS Roma-drukkert vett őrizetbe.

A Roma ezzel közelebb zárkózott a Bolognához és reális esélye van a Bajnokok Ligáját érő helyeket elcsípni. A rangadó előtt egy mérkőzést játszottak, az AC Milan kényelmesen verte a Leccét.

Eredmények – Serie A, 31. forduló

AS Roma-Lazio 1-0 (1-0)

Korábban:
AC Milan-Lecce 3-0 (2-0)

Olvasói sztorik