Nemzetközi foci

Pep Guardiola csókot dobott De Bruynének, majd a City bedarálta ellenfelét

Eddie Keogh/Getty Images
Eddie Keogh/Getty Images

A Manchester City szombaton 4-2-re legyőzte a Crystal Palace-t a Premier League 31. fordulójában.

Nagyon gyorsan előnybe került a hazai csapat, miután John Stones passzolta el a labdát a 3. percben, a gyors kontra végén pedig Jean-Philippe Mateta szerzett vezetést.

Tíz percig örülhetett a Palace, ekkor Kevin De Bruyne kapott egy labdát a tizenhatos bal oldalán, visszacselezte magát a sarkáig, majd egy egészen szenzációs gólt lőtt a hosszú felső sarokba.

A gól hatására Pep Guardiola örömében csókot dobott a belga klasszisnak, akiről többször is keringett már videó, hogy viszonylag heves eszmecserét folytat lecserélése alkalmával.

Szünetig ki is húzta még 1-1-gyel a Crystal Palace, de térfélcsere után másfél perccel más el is csúszott a védelme és Rico Lewis góljával vezettek is a vendégek. Fölényes labdabirtoklási fölényt alakított ki a Manchester City, azt lehetett érezni, hogy bármikor gólt lőhet. Ez végül igaznak is bizonyult, előbb Jack Grealish centerezésére érkezett jó ütemben Erling Haaland, majd De Bruyne kapásból elrúgott labdája is utat talált a hálóba.

A Crystal Palace cseréi még összehoztak egy szépítő gólt, de a lényeg nem változott, a címvédő beérte az éllovas Liverpoolt pontszámban, de egy meccsel többet játszott.

Végeredmény – Premier League, 31. forduló

Crystal Palace – Manchester City 2-4
Gólszerző: Mateta (3.), Edouard (86.) ill. De Bruyne (13., 70.), Lewis (47.), Haaland (66.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik