Nemzetközi foci

Kétgólos előnyből szenvedett újabb kellemetlen vereséget a Bayern München

Thomas KIENZLE / AFP
Thomas KIENZLE / AFP

A Bayern München szombaton 3-2-re kikapott a Heidenheim otthonában a Bundesliga 28. fordulójában.

Pedig az első félidőben nem utalt semmi a meglepetésre, Harry Kane és Serge Gnabry góljaival 2-0-val vonult szünetre a címvédő. Térfélcsere után azonban villámgyorsan átalakult a meccs. A hármat cserélő Heidenheim hat perc alatt ledolgozta hátrányát, sőt a hajrában Tim Kleindinst egy tökéletes kontra végén a vezetést is megszerezte a hazaiaknak.

A Bayern benyomta ellenfelét, de képtelen volt újabb gólt szereznie, így újabb kellemetlen vereséget szenvedett el, a szezonban hatodik alkalommal marad pont nélkül.

Eközben zajlott az élet a többi pályán is, a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 4-1-re győzött a Freiburg otthonában. Sallai Roland és Szalai Attila csak a padról nézte, hogy Amadou Haidara két perc alatt betalál, félidőben pedig úgy vezetnek a lipcseiek 3-0-ra, hogy a Freiburg büntetőt is hibázott. Térfélcsere után Benjamin Sesko már négyre növelte az előnyt, csak ezután szerezte meg Vincenzo Grifo a becsületgólt. Sallai egyébként a 75. percben állt be, Szalai nem játszott. Érdemes kiemelni viszont Lois Opendát, aki két góllal és két gólpasszal zárta a meccset.

A Schäfer Andrással felálló Union Berlin is kikapott, a Bayer Leverkusentől, amely Florian Wirtz tizenegyesével nyert a fővárosban. Mivel a Bayern kikapott, a listavezető pedig nyert, egy újabb győzelemmel hivatalosan is bajnok lehet a Leverkusen.

A kiesés elől menekülő Mainz 4-0-ra intézte el a sereghajtó Darmstadtot, de az utolsó előtti 1. FC Köln is fontos győzelmet aratott a Bochum ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik