Nemzetközi foci

Lehet, a világ legnagyobb átverése készül a Barcelonánál

Ciro De Luca / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Menni vagy nem menni, az itt a kérdés?!
Ciro De Luca / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Menni vagy nem menni, az itt a kérdés?!
Bár január végén, Villarreal elleni vereség után Xavi Hernández bejelentette, hogy a szezon végén távozik Barcelonából, egyre több olyan hír jelenik meg a sajtóban, miszerint ez a játszma még cseppet sem lefutott és nem véletlen, hogy a katalánok nem is igazán keresik az utódját.

A Diario AS legfrissebb cikke szerint egyelőre se a Barcelona vezetése nem fogadta el ezt a döntését, se az öltözőt sem győzte meg, hogy ez a leghelyesebb lépés. A lap szerint a klub vezetése továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Xavi maradjon az edző.

Amíg Jürgen Klopp esetében senki sem kérdőjelezte meg döntését, addig a Barca trénerénél ennek éppen az ellenkezője történik.

Legutóbb a Las Palmas elleni mérkőzést követően az alelnök Rafael Yuste azt nyilatkozta, reméli és kívánja, hogy Xavi folytassa a munkáját.

Hosszú távú projektről beszélünk vele, nem egy-két szezonról. Xavi már tudja, mit akarunk, én pedig a legjobb tudásom szerint megpróbálom meggyőzni őt.

De a közelmúltban Joan Laporta, a klub elnöke is hasonló stílusban nyilatkozott egy podcastben, amelyben kijelentette:

Xavi hozott egy döntést, de a döntések néha változnak. Ha nyerünk egy bajnoki címet, szerintem át fogja gondolni.

De a sportigazgató Deco is sem kertelt egy hete a Catalunya Rádiónak adott interjújában, amelyben kijelentette, Xavi saját maga hozott egy döntést, amelyet neki kell megváltoztatnia.

„Ha megnyerjük a Bajnokok Ligáját, nem zárjuk ki, hogy beszéljünk vele. Ezt a döntést nem a sportvezetés hozta meg, egyelőre nem is döntöttünk az utódról. Ez még nagyon korai lenne. Nem szeretném, ha elmenne. Ugyanaz a véleményem, mint az elnöknek, szeretném, ha Xavi folytatná.”

Az öltözőből olyan játékosok emelték fel a hangjukat, mint Sergi Roberto és Robert Lewandowski, akik kijelentették, rosszul érzik magukat Xavi távozása miatt.

A hírek szerint az április azért döntő jelentőségű, mert a Barca egyrészt BL-negyeddöntőt vív a Paris Saint-Germain, illetve 21-én a Bernabéuban a Real Madrid ellen is pályára lép. Rossz eredmények esetén nem lesz visszaút, sikerekkel viszont megnőhet a meggyőzés esélye.

Kapcsolódó
Xavi: Folyamatosan azt kérdezik, maradok-e, ha megnyerjük a BL-t
A katalánok edzője szerint megérdemelt a Barcelona továbbjutása.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik