Nemzetközi foci bajnokok ligája

Xavi: Folyamatosan azt kérdezik, maradok-e, ha megnyerjük a BL-t

Jose Breton / Pics Action / NurPhoto
Xavi gratulált játékosainak a Napoli elleni siker után
Jose Breton / Pics Action / NurPhoto
Xavi gratulált játékosainak a Napoli elleni siker után
Xavi, az FC Barcelona vezetőedzője szerint csapata megérdemelten jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből. A szakember beszélt arról, változtatna-e bármit pályafutása alakulásában egy esetleges BL-győzelem.

„Nagyszerű mérkőzést játszottunk, a csapatom mindent kiadott magából. A mérkőzés nagy részében uraltuk a pályát és ezért nagyon büszke vagyok a játékosaimra” – nyilatkozta.

A Barca 4-2-es összesítéssel búcsúztatta az olasz bajnokcsapatot, mely Xavi szerint szintén nagyszerűen futballozott.

„Teljesen megérdemelt a továbbjutásunk, támadásban és védekezésben is uraltuk a meccset, ugyanakkor a Napoli is fantasztikus mérkőzést produkált. Boldog vagyok, hogy ennyi év után ismét a negyeddöntőben vagyunk” – fogalmazott a szakember, utalva arra, hogy a katalánok négy év kihagyás után jutottak be ismét a BL legjobb nyolc csapata közé.

A keddi visszavágót alapvetően a Barcelona remek kezdése döntötte el, a 17. percben ugyanis már 2-0-ra vezetett és ugyan a dél-olaszok félóra után szépítettek és többször is közel jártak az újabb gólhoz, a szinte végig roppant veszélyesen támadó házigazda Robert Lewandowski révén a hajrában eldöntött a párharcot.

Xavinak fel is tették a kérdést a mérkőzés után, hogy egy esetleges végső BL-siker megváltoztathatná-e a véleményét a nyári távozást illetően.

Folyamatosan azt kérdezik, hogy maradok-e, ha megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Nem, nem maradok, a döntésem nem változtatom meg! A szezon végén távozom és bár ugyanúgy élvezni fogom a Bajnokok Ligáját, de már csak szurkolóként

– mondta.

Hozzátette, nagyon fájt neki, hogy mennyire nem bíztak benne.

„Az emberek azt mondták, el fogom veszíteni az öltözőt. Igazságtalan kritikákat kaptunk, túl nagy nyomás nehezedett a játékosokra. Még azt is olvastam, hogy mi voltunk a Bajnokok Ligája vicce. Na és most?” – tette fel a költői kérdést.

A Napoli vezetőedzője Francesco Calzona azt mondta, csapata azért esett ki, mert túl nagy területet adott a katalánoknak és játékosai gyakran elveszítették a labdát.

„A meccsnek voltak olyan szakaszai, amikor jól játszottunk és közel voltunk az egyenlítéshez. Készen álltunk arra, hogy egy kemény riválissal felvegyük a versenyt, de túl sok hibát követtünk el” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Balhé a BL-ben: a Porto edzője szerint Arteta a családját sértegette
Sergio Conceicao újabb edzőt talált tiszteletlennek Guardiola és Tuchel után.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik