Nemzetközi foci bajnokok ligája

Balhé a BL-ben: a Porto edzője szerint Arteta a családját sértegette

Az Arsenal tizenegyesekkel jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé a Porto ellen, ám a mérkőzés nem múlt el botrány nélkül. Sergio Conceicao ugyanis azzal vádolta meg a hazaiak edzőjét, Mikel Artetát, hogy a családját sértegette.

A párharcban mindkét csapat 1-0-ra megnyerte a hazai összecsapást, a keddi, londoni meccsen aztán a hosszabbítás sem hozott több gólt, végül a tizenegyeseknél az döntött, hogy David Raya, az Arsenal spanyol kapusa két lövést is hárított.

Az Arsenal 14 év után jutott be ismét a BL-negyeddöntőbe, akkor is éppen a Portót győzte le, majd a legjobb nyolc között 6-3-as összesítéssel kiesett a Barcelona ellen.

A mérkőzést követően aztán akadt némi kakaskodás, Sergio Conceicao, a Porto edzője azzal vádolta meg Mikel Artetát, az Arsenal menedzserét, hogy megsértette a családját.

Arteta a meccs közben a kispadunk felé fordulva spanyolul sértegette a családomat. Ez biztosan a spanyol edzők sajátossága, mert annak idején Pep Guardiolával is így jártam.

A végén mondtam neki, hogy akit megsértett, már nincs közöttünk, és inkább törődjön a csapatával, amely elegendő minőséggel rendelkezik ahhoz, hogy sokkal jobban játsszon” – mondta.

Arteta a sajtótájékoztatón nem volt hajlandó reagálni a vádakra, csupán annyit mondott, nem kommentálja az elhangzottakat.

Conceicao 2020 októberében került összetűzésbe Guardiolával, a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, majd 2021 áprilisában a Chelsea akkori edzőjét, Thomas Tuchelt is azzal vádolta, hogy sértegette őt.

A Bajnokok Ligája negyed- és elődöntőjének sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Kapcsolódó
Tizenegyesekkel jutott tovább az Arsenal a BL-nyolcaddöntőben
Mindkét meccs 1-0-ra végződött az FC Porto elleni párharcban.
Olvasói sztorik