Nemzetközi foci

Szalah góljával hátrányról felállva fordított a Liverpool

Paul ELLIS / AFP
Mohamed Szalah szerezte a győztes találatot
Paul ELLIS / AFP
Mohamed Szalah szerezte a győztes találatot
Átvette a vezetést ismét a Premier League-ben a Liverpool labdarúgócsapata, amely Mohamed Szalah győztes góljával begyűjtötte a Brighton ellen a három pontot az Anfielden.

A vendégek mindenesetre nem adták könnyen magukat, olyannyira nem, hogy Danny Welbeck révén már 87 másodperc után megszerezték a vezetést (0-1).

A hazaiak egy védelmi hibát követően Luis Díaz révén a 27. percben egyenlítettek – ugyan a támadó lesen állt volna, ám a labda a védőtől került hozzá, így érvényes volt a találat (1-1).

A fölényben játszó hazaiak a 65. percben fordítottak: Szoboszlai Dominik passzolt Alexis Mac Allisterhez, aki Szalah-t hozta ziccerbe, az egyiptomi sztár pedig szép labdaátvételt követően nem hibázott (2-1).

A Brighton kapitánya, Lewis Dunk állt a legközelebb ahhoz, hogy kiharcolja a döntetlent, ám a hazaiak kapusa, Caoimhin Kelleher egymás után két fejesét hárította.

A 67 pontos Liverpool ezzel két pont előnnyel áll a tabella élén, miután a második Arsenal (65) és a harmadik Manchester City (64) nem bírt egymással.

Szoboszlai együttese minden sorozatot beszámítva megszakítás nélkül 32 hazai összecsapásán nem kapott ki (27 győzelem, 5 döntetlen).

A Brighton – amely szeptember óta nem tud egymást követő két PL-meccset nyerni – a legutóbbi négy idegenbeli tétmérkőzésén kikapott, ilyen legutóbb közel öt éve fordult elő a csapattal.

Premier League, 30. forduló

Liverpool – Brighton 2-1 (1-1)
gól: L. Díaz (27.), Szalah (65.), illetve Welbeck (2.)

 

Manchester City – Arsenal 0-0

 

A bajnokság élcsoportja:
1. Liverpool 29 mérkőzés / 67 pont
2. Arsenal 29/65
3. Manchester City 29/64
4. Aston Villa 30/59
5. Tottenham Hotspur 29/56
6. Manchester United 29/48
7. West Ham United 30/44
8. Newcastle United 29/43

Kapcsolódó
„Legalább 50 újságíró itta a szavait” – Szoboszlai népszerűségére rácsodálkoztak a liverpooliak
A magyar-török mérkőzést a helyszínen nézte meg a Liverpool.com egyik szerkesztője.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik