Nemzetközi foci

Mindenáron sárgára vágyott, kihagyhatja az El Clásicót a Barca klasszisa

PAU BARRENA / AFP
Robert Lewandowski bánhatja, ha tényleg trükközött
PAU BARRENA / AFP
Robert Lewandowski bánhatja, ha tényleg trükközött
A spanyol és a lengyel sajtó is érdeklődve figyeli a Robert Lewandowskival kapcsolatos híreket: a Barcelona csatára ugyanis lehet, túl okos akart lenni, ám nem biztos, hogy túljárhat a liga eszén.

A Barca szombaton 1-0-s győzelmet aratott a Las Palmas ellen, Lewandowski nevét pedig csak egy kapufa, illetve egy sárgalapos csere miatt lehetett csak feljegyezni.

A 81. percben Xavi úgy döntött, változtat és beküldi a pályára Vitor Roquét. Igen ám, de Lewandowski annyira lassan cammogott le, hogy sárga lapot kapott, mert szándékosan késleltette a játékot.

A spanyol sajtó szerint ezt azért tette, hogy ötödik sárgájával kierőszakolja az egymeccses eltiltást, amit április 13-án, a Cádiz ellen letölt majd, így nem fenyegeti az a veszély, hogy esetleg az április 21-i, Real Madrid elleni csúcsrangadót kelljen kihagynia.

Az OK Diario portál szerint azonban a szövetség sem biztos, hogy tétlen marad, és elképzelhető, hogy csatárt kizárhatják az El Clasicóról.

A fegyelmi kódex egyértelműen meghatározza, hogy az a játékos, aki mérkőzés közben ötödik sárga lapot kényszerít ki, a törvénykönyvben foglalt büntetés mellett további szankcióval – eltiltással és 600 eurós pénzbírsággal – is büntethető

– olvasható.

Kapcsolódó
Cigányoztak és majmoztak a szurkolók, percekre félbeszakadt a meccs
Rasszista rigmusok miatt egy rövid ideig állt a Sevilla meccse.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik