Nemzetközi foci

Dárdai Márton az ellenfélnek adott gólpasszt, hatgólos meccsen ikszelt a Hertha

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Dárdai Pál a második félidei teljestménnyel már elégedett volt
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Dárdai Pál a második félidei teljestménnyel már elégedett volt

Bő félóra után már kétgólos hátrányban volt hazai pályán (ehhez hozzájárult Dárdai Márton is, aki egy szerencsétlen becsúszással gólpasszt adott az ellenfél csatárának), végül Haris Tabakovic duplájának is köszönhetően 3-3-as döntetlent játszott a Hertha a Nürnberg csapatában a német Bundesliga másodosztályának 27. fordulójában.

„Az első félidőt el lehet felejteni, a második már jó volt. Akkor a fiúk megfelelő morált mutattak, bátran játszottak, ez tiszteletet érdemel. De az első játékrész nagyon nem volt rendben, és mondjuk ki egyértelműen: Pascal Klemens és Jeremy Dudziak nem vívott igazi párbajokat” – nyilatkozta Dárdai Pál, a Hertha edzője, aki mindkét játékosát lekapta a pályáról, utóbbit a félidőben, előbbit az 57. percben.

A magyar szakember egy cserejátékosát emelte ki, szerinte Deyo Zeefuik mentette meg csapatát.

Zeefuik a legagresszívebb játékosunk a csapatban, mindig be tudom hozni. Ő volt az a játékos, aki segített nekünk az agresszív szereléseivel

– nyilatkozta.

A Berliner Kurier szerint nem titok, hogy a szakember megtartaná a 26 éves védőt, akinek a nyár lejár a szerződése.

A holland azonban csak akkor maradhatna, ha a következő szezonban lemondana a fizetése nagy részéről. Hogy ezt megteszi-e, az kérdéses, ugyanis vannak ajánlatai más kluboktól.

A 3-3-as döntetlen valószínűleg mindkét csapat számára a feljutási álom végét jelenti, hiszen hét fordulóval a bajnokság vége előtt a Hertha nyolc, a Nürnberg kilenc ponttal van lemaradva az osztályozós jelentő harmadik helytől.

Kapcsolódó
Inog a kispad Dárdai Pál alatt a Herthánál?
Még nem dőlt el a magyar edző sorsa Berlinben.
Olvasói sztorik