Nemzetközi foci

„Borzalmas döntés” – van, aki őrültségnek tartja, hogy Xabi Alonso kikosarazta a Liverpoolt és a Bayernt

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A hét egyik legnagyobb híre volt a nemzetközi labdarúgásban, hogy Xabi Alonso közölte: marad a Bayer Leverkusen vezetőedzője. A spanyol szakember csapata utcahosszal vezeti a Bundesligát, talon van még a Német Kupában és az Európa Ligában is, és ugyan Alonsót csábította a Liverpool és a Bayern München is, ő úgy érzi, hogy akad még dolga a csapatnál, és még sokat kell fejlődnie neki is, így folytatni szeretné a megkezdett munkát a következő szezonban is.

Borzalmas döntés. Edzőként a piaci értéked nagyon gyorsan meg tud változni, és mivel a nemzetközi labdarúgásban ő most a legígéretesebb edző, így szerintem a nyáron klubot kellett volna váltania. Pár év múlva már teljesen más lehet majd a helyzet, és már az komoly kihívás lesz, hogy egyben tartsák ezt a csapatot, mert annyi fantasztikus játékos alkotja a keretet, hogy az európai nagyágyúk biztosan rájuk mozdulnak

mondta a TNT Sportsnak a játékos korában a többi közt a Chelsea-t és a Liverpoolt is erősítő Joe Cole, aki a londoniakkal nyert három bajnoki címet is a többi közt.

Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP Joe Cole

 

A Leverkusennek egyébként egészen döbbenetes szezonja van, még egy csapat sem tudta legyőzni Alonsóékat, akik a bajnokságban 26 forduló alatt 22-szer nyertek négy döntetlen mellett, az EL-ben nyolcból hét mérkőzést húztak be egy iksz mellett, míg a Német Kupában eddig hibátlanul menetelnek.

Kapcsolódó
„Ami sok, az sok” – a Barca vezetőedzője beperelt két újságírót
A kritikát elfogadja, de a hazugságot nem tolerálja Xavi.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik