Nemzetközi foci

„Ami sok, az sok” – a Barca vezetőedzője beperelt két újságírót

Oscar del Pozo / AFP
Oscar del Pozo / AFP

Xavi Hernández, a Barcelona vezetőedzője a pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy beperelt két újságírót, Javier Miguelt és Manuel Jabois-t, akik állítása szerint valótlanságot terjesztettek róla.

„Még soha nem tettem ilyet korábban. Elfogadom a kritikát, és azt is tudom, hol vagyok. Amit viszont nem tolerálok, az a hazugság, ha kitalálnak dolgokat.

Ami sok, az sok. Ezek nagy hazugságok voltak

idézi a The Athletic Xavi szavait.

Miguel, aki szabadúszóként több spanyol médiánál is szerepel, azt állította, hogy információi szerint Xavi tiszteletlen volt a munkatársaival szemben, és a szakmai stáb tagjait arra kötelezte, hogy tegyék ki az asztalra a telefonjukat, hogy be lehessen azonosítani, ki az, aki szivárogtat az öltözőből a sajtónak.

Az El Paisnak dolgozó, valamint a Cadena Ser rádióban rendszeresen megszólaló Jabois pedig azt mondta egyszer, hogy a Barcelona vezetőedzője nem túl udvarias üzeneteket küldött neki, amiket inkább nem is idézne. Később egy cikkben tisztázta, hogy Xavi sosem kereste őt személyesen, de a közös ismerősökön keresztül nehezményezte, amiket Jabois írt róla. A Barca trénere azonban ezt a védekezést nem fogadta el, és úgy véli, az újságíró kijelentései rágalmazások.

Kapcsolódó
A Fradiban 25 percet játszott, előző csapata tárt karokkal várná vissza
Az örmény támadó alig jut szóhoz a zöld-fehéreknél.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik