Nemzetközi foci

Ide jutott a Napoli: lehurrogták saját drukkerei a címvédőt a 3-0-s égés után

Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Európa Ligában negyeddöntős Atalanta háromgólos győzelmet aratott a címvédő Napoli vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A meccs előtt a nápolyi játékosok féltérdre ereszkedtek, a szurkolók pedig támogató üzeneteket emeltek a magasba. Így álltak ki a nápolyiak védője, Juan Jesus mellett, akit az Inter játékosa, Francesco Acerbi rasszista sértésekkel talált meg. Acerbi tette miatt kikerült az olasz válogatott keretéből. Juan Jesus végigjátszotta a szombati mérkőzést.

Az Atalanta ugyan a Napolihoz hasonlóan hatszor találta el a kaput a mérkőzés során, azonban sokkal kíméletlenebb volt a kapu előtt. A vendégcsapat az első félidőben kétgólos előnybe került, és bár a második félidőben mér kellettek a bravúrok Marco Carnesecchitől, gólt megint csak az Atalanta szerzett. Alekszej Mirancsuk góllal és gólpasszal zárt.

A vendégek, akik a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpoollal találkoznak majd a második számú európai kupasorozatban, sikerükkel megszakították négy körön át tartó nyeretlenségi sorozatukat a Serie A-ban, egyúttal versenyben maradtak a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért. A drukkerek jó része a lefújás előtt elindult haza, aki maradt, az pedig lehurrogta és kifütyülte a csapatot.

A nápolyi drukkerek reakciója a vereségre:

A tavalyi bajnoknak viszont jószerivel teljesen elszálltak az esélyei a BL-re,

ugyanis a kudarccal kilenc pont maradt a hátránya a negyedik Bolognával szemben. A nápolyiak hat veretlen forduló után kaptak ki ismét.

Mindent elmond a Napoli szezonjáról, hogy miután a nyáron távozott Luciano Spalletti a csapat éléről, azóta már kétszer is edzőt váltott a klub. Jelenleg a korábbi másodedző, Francesco Calzona irányít, aki közben a szlovák válogatott szövetségi kapitánya is.

Serie A, 30. forduló

SSC Napoli-Atalanta 0-3 (0-2)

Olvasói sztorik