Nemzetközi foci

Kitették az olasz válogatott keretéből az Inter védőjét, aki negrónak nevezte az ellenfél játékosát

Ciro De Luca / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ciro De Luca / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kikerült az olasz labdarúgó-válogatott keretéből az Inter védője, Francesco Acerbi, miután állítólag rasszista sértéseket vágott a Napoli brazil játékosa, Juan Jesus fejéhez a két csapat vasárnapi rangadóján.

Az olaszok március 21-én Venezuelával, három nappal később pedig Ecuadorral vívnak felkészülési meccset az Egyesült Államokban, de Acerbi nem utazik el a csapattal, a helyére a Roma hátvédje, Gianluca Mancini került be.

Az olasz szövetség közleményében az áll, a meghallgatás során kiderült, hogy Acerbi nem tett rágalmazó vagy becsmérlő kijelentést, és nem állt szándékában rasszista módon sértegetni az ellenfelet.

Hogy akkor mégis miért került bajba a 36 éves védő? Azért, mert a Napoli egyenlítőgólját szerző Juan Jesus a meccs során jelezte Federico La Penna játékvezetőnek, hogy Acerbi mit mondott neki, a spori pedig beírta ezt a jegyzőkönyvbe. A Napoli játékosa elárulta, Acerbi később elnézést kért tőle.

Acerbi jó srác, és bocsánatot kért, mert ő is érezte, hogy néhány mondatával átlépte a határt. Intelligens fickónak tartom, úgyhogy remélem, tanul az esetből, és többet nem fordul elő ilyen

– mondta Juan Jesus. A Football Italia azt írja, a közvetítés során az látszott, amint Jesus panaszkodik a bírónak, hogy Acerbi negrónak nevezte.

Az ügyben a szövetség független vizsgálóbizottsága mondja ki a verdiktet, és ha bebizonyosodik, hogy Acerbi száját rasszista szavak hagyták el, akár tíz meccsre is eltilthatják. Az Inter játékosa ebben az idényben minden sorozatot számolva 32 meccsen lépett pályára, és ezeken 2 gól, valamint 2 gólpassz került a neve mellé.

Olvasói sztorik