Nemzetközi foci

Eldőlt a Bundesliga? Kikapott a Dortmundtól a Bayern München

Alexandra Beier / AFP
Alexandra Beier / AFP

A címvédő Bayern München hazai pályán 2-0-ra kikapott a Borussia Dortmundtól, ami után erősen kérdéses, hogy lesz-e címvédés. A Bayer Leverkusen ugyanis közben hátrányból fordítva győzött, és már 13 ponttal vezet, miközben már csak hét forduló van hátra.

A Dortmund már a 10. percben vezetést, miután Adeyemi lövését nem tudta hárítani a sérült Neuert helyettesítő Ulreich. A folytatásban elsősorban hazai helyzetek voltak, azonban még a kapu torkából sem sikerült bevenni a kaput – a góllövőlistát toronymagasan vezető Harry Kane-nek sem.

A második félidő első gólszerzési lehetősége a Dortmundé volt, Nemcha azonban ziccert rontott. Ezután nyílttá vált a meccs, mindkét csapat dolgozott ki lehetőségeket, majd a 83. percben Ryerson a tizenhatos jobb széléről kapásból a kapuba lőtt, eldöntve ezzel a meccset, a drukkerek közül sokan a záró sípszót sem várták meg, így azt sem láthatták, ahogy Kane betalált a 89. percben, hogy azt VAR-ozás után les miatt elvegyék a gólját. A Dortmund legutóbb 2014 áprilisában nyert bajnokit az Allianz Arénában.

Így aztán nagyon úgy fest, hogy véget ér a Bayern München hegemóniája: a csapat az előző 11 bajnoki címet bezsebelte, most viszont hét fordulóval a vége előtt 13 pont a hátránya azzal a Bayer Leverkusennel szemben, amely nem kapott még ki ebben a szezonban.

A nyáron távozó Thomas Tuchel csapatának lassan hátrafelé kell néznie, a Stuttgart ugyanis csak négy pontra van lemaradva tőle egy meccsel kevesebbet játszva. A Dortmund a győzelme után a negyedik.

Kapcsolódó
Másfél hónap után visszatért csapatába a száműzött magyar focista
Szalai Attilát február közepe óta először küldte pályára az edzője.
Olvasói sztorik