Nemzetközi foci

„Minden héten ugyanaz történik, te fasz!” – eltiltották a drámai vereség után a bírót inzultáló fociedzőt

Catherine Ivill / Getty Images
Catherine Ivill / Getty Images

A lehető legdrámaibb módon, Darwin Núnez 99. percben fejelt góljával győzött a Nottingham Forest otthonában a Liverpool március 2-án.

A Nottingham játékosait, edzői stábját és szurkolóit nemcsak az zaklatta fel, hogy a meccs utolsó pillanataiban esett a Pool győztes gólja, hanem az is, hogy Paul Tierney játékvezető hibázott, amikor a hosszabbításban a vendégeknek adta oda a labdát egy játékmegszakítás után.

Tierney azért állította meg a játékot egy Liverpool-szöglet után, mert a csapat védője, Ibrahima Konate fejsérülést szenvedett.

A labda a Nottinghamnél volt, amikor Tierney a sípjába fújt, és úgy kellett volna folytatódnia a meccsnek, hogy ismét a hazaiak birtokolják.

E helyett a labdaejtés után a Liverpool indíthatott támadást, és nem sokkal később egy szöglet után meg is szerezte a mindent eldöntő gólt.

Ezt pedig nagyon nehezen viselte el Steven Reid, a Forest ír másodedzője.

„Minden héten ugyanaz történik, te fasz!” – vágta Reid a bíró fejéhez, mire az felmutatta neki a piros lapot. A másodedző tagadta, hogy a kiállítás után hasonló hangnemben folytatta volna, ám Tierney azt állítja, hogy Reid továbbra is szitkozódott, és a későbbiekben még kétszer fasznak nevezte.

Az angol szövetség most két meccsre eltiltotta Reidet, akinek 5000 font büntetést (234 ezer forint) is be kell fizetnie.

A klub sem úszta meg, a Forestet 75 ezer fontos (34,5 millió forint) pénzbírsággal sújtotta a szövetség, amiért a játékosok és az edzői stáb nem megfelelő módon viselkedett a lefújás után.

A Nottingham a hétvégi, 30. fordulót a 18. helyről várja, miután a pénzügyi szabályok megsértése miatt négy pontot levontak a csapattól. Jelen állás szerint tehát búcsúzna az élvonaltól a korábbi kétszeres BEK-győztes, amely szombaton a 14. helyezett Crystal Palace-t látja vendégül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik