Nemzetközi foci

32 percet bírt idén a Chelsea 50 millió eurós igazolása

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

Roméo Laviáért a Chelsea és a Liverpool futott versenyt tavaly nyáron, majd a liverpooliak kiszálltak, mert sokallták az 50 millió eurós vételárat, amit a Southampton kért a belga védekező középpályásért – és amit a Chelsea lazán kicsengetett érte.

A 20 éves játékos az idény elején bokasérülés miatt nem állt Mauricio Pochettino rendelkezésére, majd a karácsonyi fordulóban már leülhetett a kispadra, három nappal később, a Crystal Palace ellen 2-1-re megnyert meccsen pedig az 58. percben szállt be, és ezzel debütálás gyanánt bő fél órát kapott új csapatában.

A második meccsére azonban azóta sem került sor, mivel combsérülést szenvedett, és most kiderült, hogy a felépülése nem a tervezett ütemben halad, így pedig biztossá vált, hogy ebben az idényben már nem is játszhat.

Pedig Lavia tavaly nagyon jól teljesített a Premier League-ben: a 21 évnél fiatalabb játékosok között az övé volt a legtöbb szerelés (60), a legtöbb labdaszerzés (33), valamint a legtöbb blokkolt lövés (11). A Chelsea-szurkolónak, valamint a szakmai stábnak viszont egyelőre várnia kell arra, hogy az ifjonc megmutassa, mit is tud.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik