Nemzetközi foci

Újabb játékost szipkázott el a Chelsea a Liverpool elől

BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP
BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP
Bár Jürgen Klopp szívesen látta volna csapatában, az FC Liverpool sokallta az 50 millió euró körüli összeget Roméo Laviáért. A belga válogatott védekező középpályás azonban így sem maradt a Southamptonban, a Chelsea ugyanis szó nélkül fizetett érte.

A 19 éves játékos – aki az előző szezonban 29 alkalommal lépett pályára az élvonalban a Southampton színeiben – hétéves szerződést írt alá, klubja 58 millió fontot (68 millió eurót) kapott érte, és az összeg a bónuszokkal még további 5 millió fonttal emelkedhet.

Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Chelsea-hez, és részese lehetek ennek az izgalmas projektnek. Csodálatos, nagy múlttal bíró futballklub, izgatottan várom a munkát

– nyilatkozta.

Lavia a második olyan játékos a héten, aki a Chelsea-t választotta Jürgen Klopp csapatával szemben, a londoniak hétfőn szerződtették 116 millió euróért Moisés Caicedót (Brighton).

Mauricio Pochettino vezette fővárosi csapat immáron kilenc új játékost igazolt összesen 385 millió euróért: Lavia és Caicedo előtt korábban aláírt Axel Disasi (Monaco), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Nicolas Jackson (Villarreal), Lesley Ugochukwu (Rennes), Angelo Gabriel (Santos), Robert Sánchez (Brighton) és Diego Moreira (Benfica) is.

A Chelsea éppen a Liverpool elleni hazai 1-1-es döntetlennel nyitotta a Premier League új szezonját, vasárnap a West Ham United vendégeként lép pályára.

Kapcsolódó
50 percet játszott az első bajnokiján, majd hónapokra kidőlt az Arsenal 40 millió eurós szerzeménye
Timber úgy szenvedett súlyos térdsérülést, hogy nem volt senki a közelében.
Olvasói sztorik