Nemzetközi foci

„A legjobb francia edzővel van szerződésünk” – újabb elnök közölte, hogy nem kér Zidane-ból

Alain Jocard / AFP
Alain Jocard / AFP

Zinédine Zidane nem lesz francia szövetségi kapitány, 2026-ig legalábbis biztosan. Erről beszélt a francia szövetség elnöke, Philippe Diallo, akinek a szavai alapján elég egyértelműnek tűnik, hogy Didier Deschamps kitölti a 2026-os világbajnokság végéig szóló szerződését.

Zinédine Zidane műemlék a francia labdarúgás számára, ez az első, aminek az emberek eszébe kell jutnia, annyi mindent adott sportágunk számára. Van itt azonban egy másik dolog is: a legjobb francia edzővel van szerződésünk 2026-ig. Azt hiszem erről a kérdésről elég ennyit mondanom

mondta Diallo a Le Figarónak adott interjújában.

Hogy Zidane lesz-e a válogatott szövetségi kapitánya, már jó ideje téma a helyi sajtóban. Az előző elnök, Noel Le Graet elég vitatható stílusban közölte, hogy ő nem kér Zidane-ból és még a telefont sem venné fel neki, kijelentése pedig általános felháborodást váltott ki, ami után bocsánatot kellett kérnie. Bő egy hónappal később Le Graet, aki ellen szexuális zaklatás és hatalommal való visszaélés miatt zajlott vizsgálat, lemondott a posztjáról.

Az 55 éves Deschamps 2012 óta irányítja a francia nemzeti csapatot, amellyel 2018-ban vébét nyert, 2021-ben pedig Nemzetek Ligáját, valamint van vb- és Európa-bajnoki ezüstje is a válogatott szövetségi kapitányaként.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik