Nemzetközi foci

„Ne buziskodj, ez egy férfias sport” – Vinícius Junior könnyei nem hatották meg a kapuslegendát

Federico Titone / ANADOLU / Anadolu via AFP
Federico Titone / ANADOLU / Anadolu via AFP

A brazil labdarúgó-válogatott kedden Spanyolországgal játszik felkészülési mérkőzést, az azt megelőző sajtótájékoztatóra pedig Vinícius Junior ült be, ha már a Real Madrid otthonában rendezik a találkozót. A brazil támadót az őt érő rasszista megjegyzésekről kérdezték, amely kapcsán végül el is sírta magát a kamerák előtt és arról beszélt, hogy csak focizni szeretne. „Soha nem akarom látni, hogy a feketék szenvednek” – mondta Vinícius.

Érdekes, de nem aratott osztatlan sikert az érzelmes véleménye, a paraguayiak legendás kapusa, Jose Luis Chilavert is ezek közé tartozik. Az 58 éves exfocista az egyik olyan bejegyzés alá írt egy durva kommentet, amely megosztotta a könnyeit törölgető játékosról készült felvételt.

Cirkusz és Kenyér. Ő sértegeti és támadja elsőként az ellenfeleit. Ne buziskodj, ez egy férfias sport

– írta az egykori kapus.

Chilavert 1982-től 2004-ig védett profi szinten, de arról lett híres, hogy számtalan gólt lőtt, sőt ő az egyetlen, aki triplázott egy meccsen, és a válogatottban is világrekorder. Paraguay színeiben összesen 74 meccsen lépett pályára, ezeken nyolc gólt szerzett. Ismert volt különcködéséről is, de ugyanakkor számtalan balhé is fűződik a nevéhez.

Kapcsolódó
Könnyekben tört ki a Real Madrid támadója a sajtótájékoztatón
Vinícius Jr.-t a rasszizmusról kérdezték, mire elérzékenyülve azt mondta, napról napra veszti el lelkesedését a labdarúgással szemben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik