Nemzetközi foci

Könnyekben tört ki a Real Madrid támadója a sajtótájékoztatón

Pierre-Philippe Marcou / AFP
Pierre-Philippe Marcou / AFP

A brazil labdarúgó-válogatott kedden Spanyolországgal játszik felkészülési mérkőzést a Real Madrid otthonában, a Santiago Bernabéu Stadionban, így a klub brazil sztárja, Vinícius Jr. ült az újságírók elé a hétfői sajtótájékoztatón a dél-amerikai csapat részéről. Az első kérdés rögtön a rasszista megnyilvánulásokra vonatkozott, amit a támadó kap hétről hétre.

Húsz perccel később Vinícius a családjáról beszélt, majd elsírta magát és közel egy percen át meg sem tudott szólalni.

„A labdarúgás fontos dolog, de a rasszizmus elleni küzdelem még fontosabb. Nehéz közben a játékra koncentrálni, de küzdeni fogok az egyenlőségért, hogy az élet mindenki számára normális legyen” – mondta a támadó, aki elnézést kért a könnyei miatt, megjegyezte, hogy ő csak játszani szeretne, nagy dolgokat véghez vinni a pályán, küzdeni a klubjáért, a családjáért.

Vinícius arról is beszélt, hogy a stadionokban tapasztalható rasszista inzultus már régóta téma, és nemcsak Spanyolországban, hanem világszerte. Ez pedig elszomorítja őt, olyannyira, hogy napról napra megy el a kedve a labdarúgástól.

Többször megfordult már a fejemben, hogy elhagyjam Spanyolországot, de akkor megadnám a rasszistáknak, amit szeretnének. Maradok a világ legjobb csapatánál, láthatják majd az arcomat rendszeresen

mondta a brazil, aki szerint a rasszista szurkolók vannak kisebbségben, de nehezíti a harcot ellenük, hogy elmondása szerint Spanyolországban a kirekesztő magatartás nem számít bűncselekménynek.

A keddi mérkőzést is a rasszizmus elleni küzdelem jegyében rendezik.

Kapcsolódó
Új bajnoka lehet Svájcnak, és ebben Bolla Bendegúznak is nagy szerepe van
Bolla Bendegúz csapata, a Servette 28 forduló után csak rosszabb gólkülönbsége miatt áll a második helyen a svájci élvonalban. A nagymúltú genfi együttes ismét jó és eredményes focit játszik.
Olvasói sztorik