Nemzetközi foci

Korábban a futballvilág következő szupersztárjának gondolták, most évekre eltiltották

MAURO PIMENTEL / AFP
MAURO PIMENTEL / AFP

Két évre eltiltották Gabriel Barbosát minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, írta a Globo.com.

A Gabigol néven elhíresült csatár még áprilisban tagadta meg, hogy egy doppingvizsgálathoz mintát adjon. A Globo cikke szerint tiszteletlenül viselkedett a doppingvizsgálatot elvégző szakemberekkel, majd megpróbált egyedül kisurranni a mosdóba. A doppingvizsgálat csak akkor hiteles, hogyha ellenőrzött körülmények között adnak mintát a sportolók, de ezt Gabigol megtagadta, végül üresen adta vissza a mintavételre szánt tégelyt. A vizsgálat elvégzésének megtagadásáért két évre eltiltották a futballtól.

Mivel az eset 2023. április 8-án történt, így innentől számít a kétéves eltiltás, vagyis 2025-ben már visszatérhet, vagyis érdemben 13 hónapig nem tud majd pályára lépni Gabigol.

A brazil csatár klubja, a Flamengo közölte, hogy mindenben támogatni fogják a futballistát. A Globo beszámolója szerint még fellebezhet is a labdarúgó, valamint az sem kizárt, hogy a csapata a nemzetközi sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul a történtek miatt.

Gabriel Barbosa Almeidát valamikor a következő Neymarként tartották számon, a Santos akadémiáján elképesztő mennyiségű gólt termelt, innen ered a Gabigol becenév is. Még csak 16 volt, amikor debütált a felnőttcsapatban, amelynél végül 154 mérkőzésen 56 gólt szerzett. A 2016-os riói olimpián a következő és az „előző” Neymar együtt szerepelt a brazil válogatottban, a fiatal tehetséget pedig 30 millióért megvette az Internazionale. Olaszországban azonban alig jutott szóhoz, szinte semmit sem játszott, ahogyan a Benfica kölcsönjátékosaként sem. Először a Santosba, majd a Flamengóba került kölcsönben, utóbbi aztán végleg megszerezte a játékjogát 2020-ban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik